Nový šéf poslanců TOP 09 František Laudát

Nový šéf poslanců TOP 09 František Laudát | foto: Dalibor Puchta, iDNES.cz

Laudát doplnil vedení TOP 09. Vystřídal Kalouska v čele poslanců

  • 34
Do nejužšího vedení TOP 09 se jako nový předseda poslaneckého klubu strany dostal František Laudát. V čele poslanců TOP 09 a Starostů vystřídal Miroslava Kalouska, který se na konci listopadu stal novým šéfem strany místo Karla Schwarzenberga.

Dosavadního místopředsedu klubu Laudáta zvolili jeho členové jednomyslně. Místopředsedy klubu TOP 09 a Starostové byli zvoleni poslanci Marek Ženíšek, Michal Kučera, Václav Horáček a poslankyně Anna Putnová.

Kromě finančního přilepšení znamená pozice šéfa klubu to, že bude mít Laudát právo přednostního vystoupení ve Sněmovně.

„Je to špatná zpráva pro ty, kteří se snaží omezovat svobodu v naší zemi a dobrá zpráva pro ty, kteří považují svobodu za nejvyšší hodnotu. Náš poslanecký klub dlouhodobě bojuje proti těm vládním návrhům, které omezují svobodu občanů a dál v tom bude pokračovat,“ řekl Laudát, který byl jediným kandidátem do čela šestadvacetičlenného klubu.

Laudát je ve Sněmovně místopředsedou hospodářského výboru, pracuje také v rozpočtovém a petičním výboru. „Vést poslanecký klub je především zodpovědnost. Vážím si důvěry, kterou mi kolegyně a kolegové svěřili,“ řekl nový předseda klubu.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video