Zneužitá fotka herce Jiřího Lábuse

Zneužitá fotka herce Jiřího Lábuse | foto: Podvodná stránka

„Kamenná erekce“ s Lábusem i Jágrem. Herec zvažuje trestní oznámení

  • 100
Na internetu propaguje jedna stránka údajně léčivý přípravek Urotrin, který má pomoci s erektilní dysfunkcí. Lék však není schválený Státním ústavem pro kontrolu léčiv. Stránka navíc uvádí, že ho používá Jaromír Jágr, potažmo Jiří Lábus, který o ničem takovém neví.

„Je načase promluvit na citlivé téma. Každý den dostávám stovky e-mailů s otázkou, jak vrátit kamennou erekci?“ Těmito slovy začíná podvodná stránka opírající se o text údajného lékaře.

Urotrin má údajně rychle a bezpečně obnovit erektilní funkci. Za lék se zaručuje jistý lékař, který má v medailonku na stránkách mimo jiné informaci, že je lékařským konzultantem televizních hvězd. „Po 55 letech může u muže stát tak, že to stačí i na manželku, i na milenku. Bez jakékoliv chemie,“ stojí v popisku.

Stránka zveřejňuje Lábusovu fotografii, jak čte scénář a na stole má přitom zmíněný lék. Z fotografie je na první pohled jasné, že obrázek léku je tam přidán po grafické úpravě. Kromě toho má i špatný popisek, který nezmiňuje Lábuse, ale hokejistu Jaromíra Jágra.

Podvodná stránka

Sám Jiří Lábus o této stránce nevěděl a neměl tušení, že někdo tímto způsobem zneužívá jeho jméno. „Vůbec jsem o tom nevěděl. Zjišťuji zdroj, kdo o mě začal tuhle informaci šířit a zvažuji trestní oznámení,“ odpověděl na dotaz iDNES Jiří Lábus.

Redakce iDNES.cz zjišťovala také reakci Jaromíra Jágra. Zatím se k záležitosti nevyjádřil.

S nabízeným přípravkem je ještě jeden problém. Urotrin není schválen Státním ústavem pro kontrolu léčiv. Ten jej zahrnuje od 19. května 2020 na seznam internetových stránek s nelegálními nabídkami neschválených léků.

Podvodná stránka

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video