Kontroly mají trvat do páteční půlnoci. Ilustrační foto.

Kontroly mají trvat do páteční půlnoci. Ilustrační foto. | foto: Martin Adamec, MF DNES

Kryštof číhá do konce týdne na rychlé řidiče

  • 246
Policie zahájila pětidenní akci Kryštof. Zaměří se zejména na dodržování povolené rychlosti mimo obce, hlídky ale budou kontrolovat všechny přestupky. Akce skončí o půlnoci z pátku na sobotu.

"Bude zaměřena na obecné dodržování pravidel silničního provozu. Dopravní policisté budou klást největší důraz na kontrolu rychlosti, především mimo obce. V některých krajích může v součinnosti s dalšími opatřeními policie provádět i jiné kontroly," prozradil iDNES.cz policista, který si nepřál být jmenován.

Podle jeho slov Kryštof potrvá od pondělního rána do páteční půlnoci. Letos jde zatím o nejdelší akci.

"Ráno jsem jel z Českých Budějovic do Vodňan a policisté měřili v Dasném. Za obcí to pak vybírali," řekl iDNES.cz řidič Aleš Růžička. Přiznal také, že o radaru věděl, protože ostatní šoféři byli solidární a blikáním protijedoucí auta upozornili.

Během jednodenní lednové dopravně bezpečnostní akce odhalilo sedmnáct set policistů přes dva tisíce přestupků a uložilo pokuty za více než milion korun. - více zde

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Témata: Radar, Vodňany

Video