ilustrační snímek | foto: Josef Gabzdyl, iDNES.cz

Krákoru na pozici náměstka policejního prezidenta dočasně nahradí Kubík

  • 0
Funkci náměstka policejního prezidenta pro službu kriminální policie a vyšetřování prozatím povede náměstek protidrogové centrály Tomáš Kubík. Pozici převezme po Pavlu Krákorovi, který po třiceti letech opouští policii. Na webu o tom informovala mluvčí policejního prezidia Kateřina Rendlová.

Kubík nahradí odcházejícího Krákoru, který požádal o propuštění ze služebního poměru z osobních důvodů. Funkci bude zastávat do doby, než skončí výběrové řízení.

Druhý muž české policie odchází. Krákorův nástupce má začít v pondělí

„Rozhodnutí Pavla Krákory odejít ze služebního poměru mě mrzí, nicméně jeho důvody chápu a rozumím jim. Pavla Krákory si profesně i lidsky vážím a děkuji mu za vše, co pro Policii ČR udělal,“ uvedl policejní prezident Jan Švejdar.

Uchazeči o místo náměstka pro službu kriminální policie a vyšetřování mohou podávat přihlášky do 7. dubna. „Předpokládaný termín ustanovení vítěze výběrového řízení do funkce lze očekávat k 1. 6. 2021,“ informovala Rendlová.

Krákora působil u policie od roku 1990. Byl ředitelem plzeňských policistů a šéfem Úřadu služby kriminální policie a vyšetřování.

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video