Šéf ČSSD Jiří Paroubek při setkání s rychlobruslařkou Martinou Sáblíkovou a jejím trenérem Petrem Novákem (8. března 2010)

Šéf ČSSD Jiří Paroubek při setkání s rychlobruslařkou Martinou Sáblíkovou a jejím trenérem Petrem Novákem (8. března 2010) | foto: Michal Sváček, MAFRA

Krasobruslení nerozumím, prohlásil Paroubek po boku zlaté rychlobruslařky

  • 3038
Předseda ČSSD Jiří Paroubek se pořádně přeřekl. Pár týdnů před volbami se chtěl blýsknout před kamerami s dvojnásobnou olympijskou vítězkou Martinou Sáblíkovou a říci, zda za jeho vlády vznikne stadion, kde by mohla trénovat. Jenže si popletl rychlobruslení a krasobruslení.

Předseda sociální demokracie, favorita sněmovních voleb, si zřejmě vstup do dalšího týdne předvolební kampaně představoval jinak.

"Jsem sportovní fanoušek, i když krasobruslení příliš nerozumím," uvedl v přímém přenosu po setkání s držitelkou dvou zlatých a jedné bronzové olympijské medaile v rychlobruslení. Vedle stojící Sáblíkové pak předal květiny.

Šéf ČSSD Jiří Paroubek při setkání s rychlobruslařkou Martinou Sáblíkovou (8. března 2010)A halu, kterou už léta "nosí v hlavě" starosta středočeského Velkého Oseku, neslíbil. "Po dohodě s hejtmanem Rathem vím, že jsme schopni zajistit infrastrukturu, která je potřebná pro výstavbu takového zařízení," řekl předseda sociální demokracie.

Hejtman David Rath přitom po olympijském vítězství Sáblíkové řekl: "Byl jsem se ve Velkém Oseku podívat, to je příjemná vesnička, ale tam není realistické postavit velký stadion a ještě financovat jeho provoz." (čtěte více o Rathově postoji ke stadionu)

Trenér Sáblíkové Petr Novák a jeho svěřenkyně se omezili pouze na stručné poděkování, potom tisková konference skončila.

POLITICI O HALE: CHCE TO SOUKROMNÍKY

Anketa mezi kandidáty ve Středočeském kraji

Po poledni se Paroubek za přeřeknutí omluvil v tiskovém prohlášení. "Může se to stát každému. Omluva patří především Martině Sáblíkové, která je tak poprvé svědkem vztahu médií vůči ČSSD a mé osobě. Doufám, že jí to neznechutí," napsal.

Paroubek chce řídit po volbách sport jako premiér

Pro sociální demokracii se stal sport velkým předvolebním tématem. Jednou z jejích tváří je zlatý hokejový medailista z Nagana Jiří Šlégr, Paroubek také chce převést sport z ministerstva školství přímo pod předsedu vlády. Peníze na sport chce vzít u firem s obratem nad pět miliard korun, které by odváděly jedno procento z daní. (o Paroubkově plánu na financování čtěte zde)

Například telekomunikační společnost Vodafone, které by se to mohlo týkat, už naznačila, že by kvůli další daňové zátěži mohla zdražit své služby.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video