Zatímco padají teplotní rekordy, lidé v Chomutově se koulovali

  • 17
Unikátní možnost, jak se osvěžit v současných vedrech, dostali lidé v Chomutově. U místního stadionu vyrostla hora sněhu a společnost Kultura a sport Chomutov pozvala místní na letní koulovačku. Nabídku využily především děti.

Firma na parkoviště u zimního stadionu navezla technický sníh z úpravy ledu. Koulovačka začala v jedenáct dopoledne, ale rolby během dne zásobu sněhu doplňovaly, takže se dostalo i na ty, kteří přišli později.

"Navezli jsme asi sedm kubíků sněhu a mezi tréninky hokejistů navážíme každou hodinu další. Jen na zahájení koulovačky přišlo asi padesát lidí a postupně chodí další," řekla referentka společnosti Kateřina Stanislavová.

Nápad uspořádat letní koulovačku vznikl náhodou. "Byli u mě kamarádi z Floridy a říkali, že jejich děti nikdy neviděly sníh. Domluvila jsem se s rolbaři, jestli by ho po úpravě ledu  mohli vyvézt ven a všechny nás překvapilo, kolik ho je a že to není jen ledová tříšť, ale skutečný sníh. Nadšené nebyly jen děti, ale i my dospělí," vypráví jednatelka společnosti Věra Flašková.

Od té doby přemýšlela, jak sníh využít pro děti ve městě. "Když teď přišla vedra, rozhodli jsme se sníh vyvézt ven. Zájem lidí je tak velký, že jsme to ani nečekali. Už jsme se dohodli se správci Kamencového jezera, že sníh navezeme i k nim do areálu," poznamenala Flašková.

Na letní koulovačku se tak podle ní mohou lidé v Chomutově těšit i do budoucna.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Nejlepší videa na Revue