Diskuze

Rodina žaluje školu kvůli povinné roušce. Tvrdí, že jejich dceři škodí

Masarykova ZŠ a MŠ Český Těšín čelí žalobě kvůli tomu, že děti musí nosit roušky. Osmiletá dívka ji podala v zastoupení rodičů, kteří s nošením roušky ve škole nesouhlasí. Dívku má povinnost nosit ochranné pomůcky v prostorách školy ohrožovat na zdraví. Případem se budou zabývat krajské soudy v Ostravě i v Praze.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AK

Dívku má povinnost nosit ochranné pomůcky v prostorách školy ohrožovat na zdraví.

Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/koronavirus-rousky-skola-zaloba-cesky-tesin-zakladni-skola.A210202_172835_domaci_brzy

WTF? 8-o Prosím autorku článku o výklad této věty... ;-D

0 0
možnosti
RD

Dalsi zalobu tito rodice podaji na CHMU, ze nemohou mocit proti vetru. ;-)

0 1
možnosti
MH

Nutit děti sedět ve škole v rouškách, může jenom hlupák.

5 5
možnosti
MB

Mělo být plus, omlouvám se.

1 4
možnosti
PZ

Chudák děcko, teď ho spolužáci budou šikanovat a smát se mu že má tupé rodiče.

2 4
možnosti
JK

Ti rodiče jsou pitomci, dítě za to nemůže ...

6 4
možnosti
KM

K93a38r70e44l 80M50a52l43ý

3. 2. 2021 9:22

Vysvětlení pro všechny kdo se diví, že je žalována škola - ono to totiž jinak nejde!

Občan nemůže žalovat vládu za to, že vydá nějaké nařízení. Např. nemůžete žalovat to, že v obcích je nařízeno jezdit 50 km/h. Prostě s tím nic neuděláte. Ale když pojedete 70 a dostanete pokutu, tak ji nemusíte zaplatit a můžete to dát k soudu, kde třeba řeknete, že nevěříte radarům u Vás ve Vidlákově, protože je montuje Franta, který má tři ročníky distanční výuky na základní škole a je pořád lihu. A budete u soudu stát ne proti vládě, která to nařízení o padesátce vydala, ale proti úřadu, který Vás za jeho nedodržení pokutuje.

Takže pokud Ti rodiče nesouhlasí s rouškou pro dceru ve škole, tak jediný žalovatelný je škola. Celé je to aktuálně komplikované tím, že je nouzový stav, takže bude zajímavé si přečíst, jak to ten soud rozlouskne.

Každopádně, všichni co těm rodičům nadáváte, jste naprostí hlupáci. Oni se v právním státě právní cestou snaží zpochybnit nařízení vlády, s kterým nesouhlasí, a dělají to jedinou slušnou cestou, kterou jako občané mají - žádají o přezkum soud. Kdo nechápe, že je to zcela legitimní postup, tak se djěte s pánembohem zahrabat pod hromadu roušek.

6 5
možnosti
AM

A49l91e12x 97M51a85c10h

3. 2. 2021 9:35

Občan nemůže žalovat co chce. Ale žalovat vládu je stejně nesmyslné, jako žalovat školu. Buď je nutno napadnout ústavnost nařízení a nebo na státu vymáhat způsobenou škodu.

1 1
možnosti
ZT

Dlouho jsem nečetl povzdech. “A co chřipka? Kam se ztratila chřipka? Chřipka letos nic?“ Tak chřipka se samozřejmě nikam neztratila. V populaci se stále vyskytuje. Ale protože o ni novináři nemají potřebu psát, tak jako o mnoho dalších nemocech se běžně nepíše. Třeba o hemoroidech. Kromě reklamních článků, je o hemoroidech minimum psaní. Samozřejmě, lékaři o těch nemocech píší, a kdo chce, informace si najde. I o tom, jak moc řádí chřipka v sezóně 2020/2021....

1 0
možnosti
AM

A62l21e39x 28M86a57c91h

3. 2. 2021 9:21

Chřipková epidemie letos není, a mýlíte se, psalo se o tom. Lékaři spekulují, že o to bude chřipka příští rok horší.

0 0
možnosti
Foto

Magoři.... Proč žalují školu, když je to nařízení vlády..... Troublemakeři. Jejich ratolesti další působení v té škole nezávidím.

5 2
možnosti
OU
LH

Aha a Chirurg při 12ti hodinové operaci? Chodí si co hodinu od roušky odpočinout? Ty nesmysli, že roušky škodí zdraví je fáma fakenews. Jen je škoda, že tomu našinec věří ....

8 3
možnosti
AM

A61l20e86x 38M43a43c25h

3. 2. 2021 9:10

Chirurg by mohl dát žalobu na nemocnici. :-)

0 0
možnosti