Premiér Andrej Babiš v ochranné roušce na tiskové konferenci po mimořádném...

Premiér Andrej Babiš v ochranné roušce na tiskové konferenci po mimořádném zasedání vlády k situaci kolem šíření koronaviru. (17. března 2020) | foto: Michal Krumphanzl, ČTK

Babišovi spolupracovníci byli otestováni na koronavirus. Šlo o prevenci

  • 78
Lidé z nejbližšího okolí premiéra Andreje Babiše prošli v úterý preventivními testy na koronavirus. Mluvčí vlády Vladimír Vořechovský řekl, že testováno bylo zhruba 15 lidí, kteří přicházejí s Babišem pravidelně do styku. Testy provedli zdravotníci přímo ve Strakově akademii.

„Stalo se tak poprvé po měsíci od propuknutí epidemie,“ uvedl Vořechovský. Zda budou testy opakovány a zda to bude pravidelně, nevěděl.

Koronavirus v Česku

„Byla to prevence. Testováni byli lidé z kabinetu, ochranky, tiskového odboru, lidi, kteří jsou s premiérem v každodenním kontaktu,“ uvedl.

Připomenul, že ochrana úřadu vlády učinila opatření tak, aby se riziko nakažení osazenstva Strakovy akademie co nejvíce snížilo. Do budovy se tak v posledních dnech vchází pouze jedním vchodem, kde teplotu příchozích hlídá termokamera.

Jednotlivé týmy spolupracující s premiérem jsou rozděleny na směny tak, aby v případě karantény nebyli vyřazeni z práce všichni. Už zhruba měsíc je při příchodu do budovy úřadu vlády povinná dezinfekce rukou.

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video