Diskuze

Úplně bez peněz. Koronavir připravil tisíce Čechů o příjmy

Janě K. z malé jihočeské vesnice zbývají poslední tři tisíce korun na účtu. S nimi musí vystačit minimálně ještě tři týdny a uživit sebe a dvě děti. Kvůli nouzovému stavu přišla o přivýdělek, který měla v době obědů v restauraci, a dostává se do finančních problémů.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PB

P21e27t20r 89B94u11r75i25a94n

31. 3. 2020 15:51

Paní Jana, jakožto samoživitelka s dvěma dětmi má nárok na příspěvek na bydlení včetně energií, přídavky na děti, dávky v hmotné nouzi a jednorázové dávky pomoci. Ta je za vodou už dopředu, chce se to jen uskromnit. U samoživitelek je vlastně šumák kolik si přivydělají, protože ta hranice nároku na dávky je pevně daná. Jak dlouho nás novináři budou ještě krmit touto pohádkou o tom, že samoživitelka ztratila přivýdělek a teď hladoví?

Naproti tomu OSVČ, kteří platí nájmy ze zavřených provozoven nemají nárok ani na erární provaz.

0 0
možnosti

???

Už od devadesátek máme přece pro lidi bez práce jednoduchý recept: jděte se registrovat na pracák. Mohou i živnostíci po té, co přeruší živnost.

Už to protrpěly miliony spoluobčanů, odhaduji. Tak co řešíme ?

Pravda, politici nás někdy kolem roku 2000 obdařili i exekutorskou hydrou.

To tedy opravdu nemuseli.;-€

0 0
možnosti
Foto

Obrovské ztráty mají fotbalisté a hokejisté. Herci mohou točit filmy, ale otázka je, zda je to uživí. Restauracím běží drahé nájemné, to nemohou vydržet déle, než několik týdnů. Obchody bez zákazníků mají také finanční ztráty.

Jsou ale i pozitivní dopady. Třeba masová hysterie s ochranou klimatu se hodně scvrkla, na Rujaně řekli do televize, že počítají se zvýšením hladiny moře o 1 m v roce 2100, proto zvýšili a zpevnili hráze. To je už docela reálné a smysluplné jednání.

1 1
možnosti
AS

Filmové natáčení a natáčneí seriálů se přerušilo taky. V tv ještě běží prá předtočených dílů, ale jinak se už rozbíhá pouštění starých věcí.

Takže dabing a natáčení taky nebude kšeft.

0 0
možnosti
IN

Je to smutný, nedalo se čekat, že lidi přestanou chodit do restaurací. Ale líp tak hned nebude. I když korona lehce ustoupí, vrátí se.

0 0
možnosti
MB

Zajímalo by mě, kolik procent z těch lidí, co už nyní, po dvou týdnech, jsou na pokraji bankrotu, kouří..

3 0
možnosti
FV

Tak z těch, co kouřili už předtím, patrně 100 %, neboť to odpovídá jejich přístupu k životu.

2 0
možnosti
Foto

Před třiceti lety jsme si vycinkali demokracii, aniž jsme věděli, že demokracie je především zodpovědnost, zodpovědnost k sobě i k druhým. Přesto jsme uzavírali manželství či vztahy, které stály na vodě a zůstali po nich potomci a (většinou) ženy, které se o ně staraly. Žilo se nám ale dobře, příliš jsme nešetřili, příliš jsme se nesnažili. Přitom práce bylo dost, ale proč bychom pracovali ještě odpoledne či víkendu, vydělali jsme dost. Tak teď je tomu utrum. Ti kteří se rychle vzpamatují a začnou poctivě dělat, to budou ti noví králové. Pokud si budeme jen stěžovat a natahovat ruce k paní Maláčové chcípneme.

7 0
možnosti
Foto

P73a40v38e33l 92B46r94u94s

23. 3. 2020 14:53

naprostý souhlas. já jsem za poslední týdny prodělal asi tak 220 000 na fondech a akciích. mám brečet a chtít nějakou podporu? je to nesmysl. tohle je život a lidi musí být zodpovědní hlavně za svoje rodiny a děti. myslím tím být i ready na něco, s čím se tak moc nepočítá.

1 0
možnosti
VH

Čekám tedy na ty levnější byty v Praze, chtěl bych si ještě jeden koupit.

1 1
možnosti
PS

P67e95t52r 77S92t47a78n94i19k

23. 3. 2020 12:58

Nejdřív slevní nájmy, cca 15.000 nových bytů k pronájmu z Airbnb ...

3 2
možnosti