Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Diskuze

Verdikt ÚS ovlivní podobu opatření, Senát upraví pandemický zákon

Ústavní soud nám dal za pravdu, když zrušil část vládních omezení pro maloobchod kvůli šíření koronaviru, míní opoziční politici. Bezprostřední vliv na otevření obchodů verdikt nemá, přesto v budoucnu ovlivní podobu krizových opatření. Horní komora Parlamentu musí podle senátora Lukáše Wagenknechta upravit pandemický zákon, kde mají být i kompenzace podnikatelům.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Milé děti,

...upravovali a upravovali, a jestli zatím všichni neumřeli, tak upravují dodnes...:-/

0 0
možnosti

R16a47d89k92o 41B48r79a14n58d

22. 2. 2021 22:29

V ústavním soudu jsou ti největší odborníci na epidemie. Pan Rychetský a spol. za velké peníze mluví do všeho, fušují do politiky a dělají jen zmatek a řekl bych přímo zlo. Něco jim trvá věčnost a kupodivu něco rozhodují rychle, ale většinou vždy ke škodě věci. O senátu radši ani nemluvím - tato zbytečná instituce si léčí své mindráky. A řídí se heslem čím hůře, tím lépe. Vláda také selhává, sněmovna je také v současné době neurvalá instituce plná sporů. A osudy lidí jsou všem lhostejné. Neutěšená situace. K čemu potřebujeme takové představitele? Ví to někdo?

1 3
možnosti

M35i32l18a47n 11K51e43s26l

22. 2. 2021 21:55

Mají stejný vliv na šíření covidu hypersuprmarkety či drobné obchody?Nevím?V takovém Kauflandu koupíte vše od špendlíku po lokomotivu.Když budete chtít stejný nákup pořídit v maloobchodech, tak jich budete muset navštívit několik.V každém naprskáte ,nakašlete a ve stejné činnosti budete pokračovat i při putování mezi obchody.A to před obchody nebo v obchodech strávíte více času než v hypersuper..Nebo distribuce některých výrobků.Takový pekař dodá v kontejnérech velkoprodejně (dokud sama nepeče) třeba tisíc rohlíků.Bude li rozvážet do maloprodejen,tak jich objede třeba deset.Deset krát více se může nakazit a desetkrát více může nákazu rozvážet.Stejně se rozváží zelenina,piva,limonády a další.

0 3
možnosti

V97a25š91e30k 85Ř50í69h28a

22. 2. 2021 22:03

Hm jeden dotaz kolik lidí se hrabe ve zboží v hypermarketech a kolik u malého pultového obchodníka?

Ono je totiž ten pekař pod přísným hygienickým dozorem. Zákazník nikoli. Pokud vám tedy přijdou markety hygieničtější jak pultový prodej asi nemáte představu jak fungují.

1 0
možnosti
Foto

Já to vidím tak, aby to všechno řídil a vydával nařízení a zákony Ústavní soud. K čemu teda potom potřebujeme takový ancábly jako parlament a senát?8-o

0 1
možnosti

Věřím, že sněmovna Senát přehlasuje. Senát slouží zatím jako brzda zavádění zákonů. Měl by být zrušen

4 8
možnosti

V31á96c71l54a96v 20B85o79k

22. 2. 2021 17:29

Jo, to nejde.

0 0
možnosti

Zajímavé je odlišné stanovisko původního soudce zpravodaje Jaroslava Fenyka, který byl z věci pro svůj postoj odvolán. Cituji.

"Odlišné stanovisko soudce Jaroslava Fenyka k výroku č. II. a k odůvodnění nálezu Pl. ÚS 106/20 (podle § 14 zákona č. 182/1993 Sb., o Ústavním soudu) I. Odklon Ústavního soudu od zásady self-restraint (zdrženlivost, sebeomezení) Nesouhlasím s derogujícím výrokem (II.) nálezu ani s jeho odůvodněním, neboť nález jimi, resp. v jejich důsledku nahrazuje úvahu vlády, týkající se odborných, strategických a bezpečnostních otázek, a to úvahou Ústavního soudu (většiny jeho pléna) o potřebnosti či nepotřebnosti konkrétních protiepidemických opatření. Tím Ústavní soud aktivisticky vstupuje na pole politického rozhodování, které mu z hlediska Ústavy České republiky nepřísluší. Ústavní soud nemůže být zároveň soudem a zároveň zákonodárcem.1 Otázky, jež lze zodpovědět pouze s použitím politických kritérií, musí být rozhodnuty politickou reprezentací představovanou orgány moci zákonodárné nebo výkonné a nikoli aktivistickým přístupem Ústavního soudu."

Dost zajímavé. Jsem stejného názoru, že US v poslední době začíná vstupovat na politickou scénu a to žádnému soudu, ani ústavnímu, nepřísluší. Problem citovaného rozhodnutí vidím v tom, že ho US o nic neopírá a vydává jen jakýsi svůj názor, který sám, ač to druhému vyčítá, neodůvodnil a to není správné.

5 3
možnosti

nemáte odkaz? od rána hledám text nálezu, případně komentáře k němu, ale na stránkách ÚS nic :-/;-(

0 0
možnosti

P71e46t28r 76S43i84m35a

22. 2. 2021 14:59

Lukas Hajzlgenknecht..To mluvi za vse .To co je tady je v cele EU a nekde jeste mnohem a mnohem prisneji ..Jen Cesko misto snahy a drzeni se jasnych pravidel ..ma porad nejaky problem ..Policiste radeji nevymahaji pokuty -okamzite jsou lyncovani .Dalsi krici neco o svych svobodach -prava druhych na zivot a jejich svobody je nezajimaji ..Treti skupinka -Yntelygence -zpevaci zubari mluvkove maji jasny plan jak zit aby nechcipl pes ..potom tady mame milovany opoblok co umi jen kricet -otevrete nebo platte ! no a nakonec ted jeste drobni zivnostnici kterym vlada ale nezavrela jejich zivnosti -jak se mezi lidem traduje .Zivnosti jim zavrela Cina a z Ciny pochazejici Covid ..Takze logika veci je aby vlada spolu se vsemi co jsou poskozeni -zazalovali Cinu !! ale urcite ne Vladu -ta opravdu ze sveho rozmaru a zlovule nikomu zivobyti nevzala .Ba naopak -ti co maji zavreno tak misto Ciny jim plati vlada . sice malo ale plati ..kdezto Cina neplati nikomu a jeste se svetu smeje .Svet dela ze to nevidi ..Ten co to videl? tak uz neni prezidentem ..Je tam jiny geront co Cinu zacina mit opet rad ..Takze mili zivnostnici vsech zemi spojte se -zalujte Cinu ! to je jediny spravny a ferovy postup..;-D

2 5
možnosti

Je to největší gauner v tomto státě! Je to doklad, že senát je nutno zrušit okamžitě bez náhrady!

3 5
možnosti

Kdyby nechali od Vánoc otevřené obchody a školy, houby by se stalo, nemusel by zasahovat žádný soud.. Nemají podložené vůbec nic, jen domněnky a nápodoba co dělají jinde.. Lidi se dobrovolně budou chránit, když vidí epidemii, mělo se vše dělat jinak, omezit pohyb a styky ohrožených a starších lidí a ne všech.

2 2
možnosti

P84e19t89r 92S14i87m19a

22. 2. 2021 15:19

Co treba omezit styk mladych aby starsi a ohrozeni mohli zit svuj zivot? stejny princip jen prohodime cilove skupiny .efekt bude stejny -jedni budou v izolaci -budou jim odpirana jejich prava pro druhe co si budou zit svuj zivot ;-DLibi? asi ne ale uz vam nijak nevadi druhym odpirat jejich pravo na to same co chcete vy ale jen pro sebe !

1 2
možnosti

U nás mj. v kvalitě předpisů doplácíme na p. premiéra i na ne zcela funkční ministerstvo zdravotnictví: ono je lepší nevybírat např. ze SRN nebo Rakouska jen část věcí, ale ve všech navazujících souvislostech, s patřič. zdůvodněním z českých i zahran. zkušeností. Např. i Švýcarsko nakonec zavřelo i malé obchody (vnitř. prostory často nevětratelné, malý prostor s kumulací nákazy). Ale vláda se měla dřív koncepčně přiučit, jak co finančně nahrazovat: nikde vlády nehradí vše, oč si podnikatelé řeknou, jen přiměřené náhrady podle prokázaných dřívějších a dlouhodobějších výdělků, s kontrolami - vláda na to měla mít koncepci s odůvodněním a konsensus s odbory i zástupci firem. Vč. rozvahy, kolik pracov. sil necháme průběžně rekvalifikovat či zda někde lze podpořit vznik náhrad. pracov. míst. Např. servírka se může aspoň přechodně zaškolit do práce kolem sociál. služeb, nebo snad ne?

1 1
možnosti

Na Václaváku se začínají scházet normální lidi. Tak přijďte též

2 3
možnosti

A jak se tam poznají normální lidi od nenormálních? Chci to vědět, aby se připojil k té správné a nejsprávnější skupině.

1 0
možnosti
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Pořadatelka nahé párty dostala v Rusku pokutu, provinila se kritikou války

25. dubna 2024  15:14

Moskevský soud ve čtvrtek uložil pokutu 50 tisíc rublů (asi 12 750 korun) televizní moderátorce a...

S vládou nemá smysl pokračovat v jednáních, a to ani za účasti prezidenta, řeklo ANO

25. dubna 2024  10:15,  aktualizováno 

V atriu Poslanecké sněmovny proběhla tisková konference stínové vlády hnutí ANO. Poslanci mluvili...

POLITICKÝ DIÁŘ: Pověstná „střídačka“ ODS a Kupkův úspěch na kongresu

25. dubna 2024

Premium Byť se před čtrnácti dny na kongresu ODS v Ostravě téměř nic nestalo (natož aby šlo o něco...

Odvrátili jsme dronový útok na Minsk z území Litvy, tvrdí Bělorusko

25. dubna 2024  13:11,  aktualizováno  14:56

Šéf běloruské tajné služby (KGB) Ivan Tertel ve čtvrtek uvedl, že se podařilo zmařit dronový útok...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!