Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Diskuze

Advokát podal návrh na zrušení nouzového stavu. Neladí s právem, míní

Pražský městský soud obdržel návrh na zrušení nouzového stavu a některých dalších vládních opatření souvisejících s koronavirovou nákazou. Podal ho brněnský advokát David Zahumenský, podle kterého usnesení nesplnilo požadavky ústavního zákona. Zahumenský nouzový stav pokládá za přiměřený, ale chce, aby byl vyhlášen v souladu s právem.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Ještě jste zapoměli.že pan premiér měl v plánu naši zem ovládnout pomocí armády.Na této přípravě pracovalo min.obrany.Nepodařilo se mu to ovšem díky pozornosti poslanců.Jinak jsme tu měli vojenskou diktaturu pod vedením Babiše.Domnívám se,i když se to min.obrany a Babiš snažili bagatelizovat,dopustili se neméně trestného činu v podobě přípravy,a to je závažný tr.čin.Nejvyšší státní zastupitelství by mělo jednat.Je jasné, že si Babiš chtěl zde uzurpovat moc pomocí armády.Je to to samé,jako když někdo prohlásí,že někde uložil bombu,ale není to pravda.Dostane tak,jako by skutek provedl.A může tvrdit že to tak nemyslel.Nehledě k tomu,že Babiš není někdo z Horní Dolní,ale má v rukou moc a to je nebezpečné.

0 0
možnosti

Názor bývalé soudkyně Ústavního soudu:

https://www.info.cz/pravo/wagnerova-ti-kdo-zavinili-nedostatek-rousek-a-respiratoru-by-meli-byt-vedeni-k-odpovednosti-44576.html

Ti, kdo odpovídají za současný nedostatek respirátorů a roušek a související nepřipravenost České republiky na aktuální koronavirovou pandemii, by měli být v budoucnu „vedeni k odpovědnosti“, říká pro INFO.CZ emeritní místopředsedkyně Ústavního soudu Eliška Wagnerová. Aktuální opatření vlády, která mají zabránit zcela nekotrolovatelnému šíření nákazy, jako je například zákaz volného pohybu osob, se pak mohou ocitnout rovněž před Ústavním soudem. Podle Wagnerové, jinak rovněž dřívější předsedkyně Nejvyššího soudu, by Ústavní soud našel v rozhodnutí vlády „asi dosti pochybení“.

1 0
možnosti

Nudíš se? Kup si medvídka mývala.

0 0
možnosti

Hezky se pan advokát zviditelnil jménem manželky!!? Rv

0 0
možnosti

Ale vždyť má pravdu. Vláda naprosto selhává při této pandemické krizi na plné čáře a to téměř ve všech směrech. Dokonce i v právu a neumí vyhlásit ani stav nouze, trvalo jí neskutečně dlouho, než svolala ústřední krizový štáb, což měla udělat rovnou.

Že je vyhlášen nouzový stav neoprávněně tvrdí i Tomáš Sokol a ten se zviditelňovat opravdu nemusí. Tzn. není to rozhodně nesmyslná žaloba, naopak.

1 1
možnosti

Dobrej začátek čeho? Diktatury?

0 0
možnosti

Tak nikdo nechce, aby tu navždy vládla diktatura ANOfertu.

Proto máme Ústavní zákon o bezpečnosti ČR a zákon o krizovém řízení. I v nich jsou pravidla, jak lze (a tím i jak nelze) vládnout. To je to, co nás ochraňuje do budoucna před samozvanými fýrery a gottwaldy. A současný premiér je natahuje k prasknutí, ne proto, aby nás lépe chránil, ale pro svoji neschopnost a exhibici před kamerou.

Jsou věci, které i teď mu musí schválit parlament, třeba ve stavu legislativní nouze (vyhlašuje předseda za ANO) atd. Ale nemůže je nařídit vláda. Žaloba ma pravdu (i podle všech dosud vyhlašovaných nouzových stavů), že vlastní vyhlášení, případně jeho doplňky musí vždy obsahovat platné zdůvodnění (například zprávu epidemiologické komise, návrh komise odborníků) a hlavně ten výčet omezovaných práv. Nelze en bloc předat pravomoci parlamentu vládě a dělej si co chceš.

Vzpomínám na svoji babičku, která sloužila na velitelství Bartoš Pražského povstání v roce 1945. Všechno, všecičko bylo zdokumentované a archivovalo se. To byla prostě štábní kultura armády, která tam od počátku vládla. Obávám se, že vláda na konci nakoupí hromadu skartovaček a zbude díra v rozpočtu, díra v ekonomice a velký zmatek.

0 3
možnosti
Foto

Tak v Nemecku se nedelo doted nic a virus se siri jako lavina a lidi umiraji. Kazde opatreni zachranuje lidske zivoty. V domove duchodcu, kde zije 160 starych lidi, behem kratke doby umrelo 9.

5 0
možnosti

Fakt nechapu, ze to vetsina diskutujicich (dle "doporucovanych" prispevku) vubec nechape. Nejde o to, ze by chtel pravnik zrusit nouzovy stav. Jde o to, ze jsou nastavena jista pravidla, kdy odbornici navrhuji konkrerni opatreni. Vlada v cele s Babisem to nesmyslne obchazi a narizeni tedy tvori z jiste casti naprosti amateri, kteri by jinak do toho vubec kecat nemohli, nebo by aspon meli relevantni podklady. Ale protoze Andrejko je nejchytrejsi ze vsech, bude si to delat po svem a doplatime na to vsichni. Pocet nakazenych odpovida poctu testovanych (= proto je tak nizky) a ten prusvih s rouskami jen ilustruje amaterismus celeho tohoto kolotoce.

4 6
možnosti
Uživatel požádal o vymazání
2 5
možnosti

Trochu z jiného soudku: Dnes ráno jsem byl nakupovat v Kauflandu, v Rokycanech. Zboží zavezeno, včetně zeleniny. Neviděl jsem člověka bez roušky! Starší lidé se míjeli ve větších vzdálenostech a u pokladny stáli více jak metr sebe. Když jsem tam byl od 715 do 745 nevšiml jsem si žádného incidentu, nevznikl problém. Přejel jsem do Teska v Plzni, kde mám objednaný lék. S výjimkou dvou pánů, kouřících u vchodu, všichni roušky. Dokonce i na parkovišti, když lidé vystupovali z auta. Horší už to bylo s lékárnou MAX. Otevírací doba se změnila na od1000 - 1800 s hodinovou přestávkou na oběd. Není zde návaznost na potraviny Tesco. Vypadnul jsem bez léků. Je to jen střípek z celkové české mozaiky. Nejsem politik, abych z toho vyvodil širokosáhlé závěry. Jen se měl pocit, že se v tomto případě lidé chovali správně! Jejich politické přesvědčení neznám a nezajímalo mne, jen mne jejich chování trochu potěšilo. Přeji všem klidný večer bez viru!

4 0
možnosti

Do háje s vaším právem, pane advokáte! Tady jde o život. Není čas na právnické kličky! Kdo vás naočkoval? Nemůžeme se teď starat o to, jestli někdo zkrachuje.Toto je vpravdě válečný stav. Tady se pozná, kdo byl kdy jakým hospodářem. Vy, pane advokáte, máte jistě větší příjmy než prostí lidé. Tak si nechte své výpady pro EU. Její existence je plná případů neladících s právem nejen naším.

2 4
možnosti
Uživatel požádal o vymazání
3 2
možnosti
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Nejednáme. Na obzoru je stávka soudních pracovníků, požadují vyšší platy

25. dubna 2024

Premium Odvádějí vysoce odbornou práci, musejí skládat speciální zkoušky, někdy sami vypracovávají drobná...

Pokroková nenávist k Židům. Jak se z univerzit v USA staly filiálky Hamásu

25. dubna 2024

Premium Na elitních amerických univerzitách vyhánějí Židy takovým stylem, že to tam vypadá jako v Německu...

Karafiátovou revoluci zažehla jediná píseň. Portugalsko vyvedla z diktatury

25. dubna 2024

Málokterá revoluce je spojena s písní a květinou, jako se to stalo té portugalské. Před 50 lety se...

Chtěl se odpálit během olympiády v Paříži. Ve Francii zatkli 16letého hocha

24. dubna 2024  22:47

Kriminalisté ve Francii v úterý zadrželi 16letého mladíka francouzské národnosti, který na...