Diskuze

Pozitivní výsledek bez testu i nakažení lékaři v práci. Covid opřádají hoaxy

Všeobecný zmatek i chaotická vládní opatření společně s novou, nezvyklou situací vytvořily živnou původu pro nejrůznější hoaxy a dezinformace ohledně koronaviru. Lidé tak mezi sebou sdílí například městskou legendu o pozitivním výsledku testu, na který dotyčný nikdy nedorazil. Z neznalosti pojmů pak vychází mínění, že nakažení zdravotníci dále chodí do práce.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RM

neviem ako v ČR, ale v SR sú potvrdené prípady, keď lekári s pozitívnym testom ordinovali, mali to dokonca v pokynoch od nemocnice - napriek pozitívnemu testu mohli ordinovať, kým sa u nich neprejavili klinické príznaky

https://domov.sme.sk/c/22501742/koronavirus-na-slovensku-v-banskej-bystrici-ordinovali-pozitivni-lekari.html

0 0
možnosti
PL

P44e97t79r 91L61u35k26á29š

12. 10. 2020 7:01

Ta s tim oxidem uhličitým se mi hodně líbí, nádherně poukazuje na to ze ten kdo ji siri vi absolutní prd.....smutné je ze sem ji vcera videl v telce prezentovanou nějakým plesatym silencem jehoz jméno sem si nezapamatoval jak tim argumentoval v diskuzi s nejakym dalším doktorem. Celkem sila, snad to byl jeden z tech "expertů" co vytvořili tu petici že jsou rousky dílo satanovo. Kvalitní materiál...

3 1
možnosti
JS

President Ghany prohlaseni spoluobcanum: https://youtu.be/6dLsyKaKzLw

0 1
možnosti
DN

.... podle serveru manipulátoři.cz...

Tím je řečeno mnohé.

5 0
možnosti
AZ

Sorry jako, ale zrovna anarchisty Jana Cempera se na nic ptát nemůžete. Tento pán se schovává za bojovníka proti bezpráví, ale běda jak máte jiný názor.

Doporučuji si přečíst některé jeho příspěvky a udělat si názor. Nedávno obhajoval Black Lives Matter a kluka co zastřelil dva rabujicí, označoval ve svém příspěvku na serveru Manipulátoři.cz za vraha, byť soud ještě neproběhl....

4 4
možnosti
JJ

J20i43ř28í 12J37í80l21e88k

12. 10. 2020 0:04

ta vaše parafráze toho, co tam píší, to je prachsprostá demagogie zasluhující samostatný článek na jejich serveruRv

4 3
možnosti
OM

Přítelkyně podepsala papír že bude pracovat s covidem, ono to je asi pro případ extrémní pohromy, jako kdo by vás lidi léčil. K testu - znám osobu která se na test nedostavila (samoplátce) a tu SMS dostala. Vše se dá vysvětlit třeba určitou mírou chybovosti. Tak jako dnes chyběly v 18:00 data v systémech, chyby se prostě stávají a čím více testů, více stresu atp., tím více chyb, určitě bych za tím nehledal úmysl. Jen je jaksi hloupé říct hoax, než to třeba důsledně prošetřit. Ještě doplním že když na oddělení kde přítelkyně pracuje se 2 lidi necítili dobře, bylo jim vysloveně rozmluveno aby se nechali testovat. Ale jak jsem psal výše, docela to chápu, o nakažené musí někdo pečovat a nedejbůh kdyby třeba na oddělení se našli 2 pozitivní, mělo by to dopad na spoustu pacientů v už tak napjaté situaci.

1 5
možnosti
LS

Nechcete si radši koupit knížku klasických pohádek?

2 1
možnosti
JJ

J58i51ř73í 30J31í76l10e21k

11. 10. 2020 23:01

další hoax, který se šíří: falešné výsledky PCR testů

pěkně rozebráno: najděte si ...."Jak to je s falešnou pozitivitou testů na koronavirus SARS-CoV-2?"

Vraťme se teď k hypotéze pana Dalibora Štyse a datům, o které ji opírá. Ze zprávy Státního zdravotního ústavu víme, že z kontrolovaných laboratoří jich 3% falešně identifikovalo vzorek, ve kterém byl virus chřipky místo SARS-CoV-2, a 4,4% jich falešně identifikovalo vzorek s čistou vodou. Pro malý počet testů odpovídajících těmto vzorkům (v testovací sadě jde o 68 testů pro chřipkový vzorek a 69 testů pro vzorek s čistou vodou, a z nich byly postupně pouze 2 a 3 falešně pozitivní výsledky) není výsledek pro chřipku a vodu rozdílný a nejde vyloučit ani hodnoty falešné pozitivity pod 1%, tedy ani specificitu 99,4% vycházejících u německého testování.

V případě německých dat se jedná o desítky až stovky tisíce testů. S takto vysokými počty už můžeme docílit velmi přesné určení specificity.

3 0
možnosti
OM

i 0.6% je u počtu testů docela dost, denně přes 100 jen v maličké ČR. Ale pak jde také o to co vlastně měříte. Pokud měříte to zda v člověku je nějaké množství coronaviru, tak chybovost může být někde u procenta. Ale pokud se bavíme o tom kdo je opravdu nemocný, případně infekční, tak tam je PCR nanic a spíš to funguje stylem raději mít 3x tolik lidí v karanténě než nikoho. Problém PCR je právě vysoká citlivost. A tak to může detekovat i lidi, kteří již covid prodělali. Koneckonců to byl vlastně i důvod že lidi po určité době se poušťely z karantény, jelikož někteří jedinci byli neustále pozitivní, ačkoli koronavirs už neměli.

0 0
možnosti
Foto

Takový typický příklad hoaxu...

Andrej Babiš 8. září 2020..."Jsme na tom velmi dobře"...;-D

7 0
možnosti
JS

Ale no tak. 8. září jsme na tom ještě dobře byli.

0 1
možnosti
Foto

Na mapě Česka jsou okresy, kde je 5 x víc nemocných než v ostatních. Může mi někdo vysvětlit, proč v těch ostatních okresech musejí lidi trpí restrikcemi, i když by tam v pohodě mohli mít 5 krát větší počet hospitalizovaných, než by se to dostalo na úroveň v Praze a Hodoníně? V 90% okresů mají 5 krát míň hospitalizovaných. Proč tam nezruší restrikce, aby nákaza dřív skončila?

0 2
možnosti
Foto

Ono to je naopak.

V těch 5 okresech postačí současná omezení. V těch ostatních se bude muset přitvrdit

0 2
možnosti
KH

Udělají vše pro to, aby zdementovali veškerá svědectví o jejich nemohoucnosti. Přiloží k tomu nějaké jméno a hotovo. Divadlo a lži jedou dál. Takový článek jsem čekal dříve, ale dorazil. Je to článek na objednávku. Je to lež a jak vidno, tak to spoustu místních utvrdilo v jejich rouškovyznání. Demokracie se pomalu vytrácí a lidé opojení Burešem a spol., bez vlatního názoru jsou na koni. Je až neuvěřitelné, kam lidstvo spěje a kolik hlupáků se snad na to i těší.

2 8
možnosti
PK

P45a59v80e29l 75K53ř52í48ž

11. 10. 2020 22:52

Co to blábolíte? Kde se vytrácí demokracie?

5 1
možnosti