Diskuze

Češi z Wu-chanu by přisedli k Francouzům a už s nimi zůstali, míní Babiš

Premiér Andrej Babiš potvrdil, že Česká republika jedná o evakuaci dvou českých studentů z čínského Wu-chanu. Podle jeho slov by po případném převozu mohli zůstat v karanténě ve Francii. Podle ministra zahraničí Tomáše Petříčka se česká diplomacie zabývá otázkou, že by stát evakuaci zaplatil.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JB

Opět "chytlavý titulek!

Teprve po otevření je tam druhá část věty ve smyslu: "po dobu karantény".

0 0
možnosti

Mohou mít rychlovlaky a různé inženýrské zázraky, ale když dojde na přístup k lidem, tak je Čína zcela jiný svět a člověk je rád, že žije v Evropě.

0 0
možnosti
TB

Stále si myslím, že není důvod k panice. Množství lidí, kteří jenom v ČR umírá na obyčejnou chřipku (většinou lidí nad 70 let, což jsou v podstatě lidé umírající v Číně na koronavir) je skoro stejné.

Překvapuje mně, že v tak obrovském městě, jako je Wu-chan, jsou jenom 4 Češi.

0 0
možnosti

Tak samozřejmě, že evakuace českých studentů z jakékoliv ohrožené oblasti, má proběhnout co nejrychleji a na státní náklady. Od toho snad tady stát je, nebo ne ? Pokud by tomu tak nebylo, a stát by své občany neuměl ochránit, tak potom nedává smysl platit daně. Je tady snad někdo, kdo má jiný názor???!!!

6 0
možnosti
JC

J36i19ř43í 98C85h42u25d74ý

27. 1. 2020 22:34

Stát má chránit občany uvnitř hranic. Venku už záleží na okolnostech.

0 0
možnosti
LP

Rodině oněch studentů bych doporučil k zhlédnout film Smrtící epidemie...k uklidnění nervů :DDD

0 0
možnosti
Foto

J86a40n 23Š64i42k

27. 1. 2020 20:39

Dnes jsem dával komentář do jedné diskuze k článku na blogu k výročí osvobození Osvětimi. Hodí se i sem: Děkuji za vzpomínku pane Trizuljaku. Včera jsem v jedné diskuzi četl, kolik lidí se staví proti tomu, aby z Číny byli dovezeni dva naši občani, kteří jsou tam v karanténě. Bylo mi z toho smutno. Jde o to, že jsou to naši občané, ke kterým se obrátit zády jenom proto, že hrozí, že budou infikováni virem. Pomíjím to, že riziko zavlečení nákazy těmi dvěma studenty je minimální, protože po dovozu do ČR budou zřejmě dopraveni k lékaři nebo půjdou znova do karantény. Říkám si, kde se v nás bere ta zvířeckost, že jsme ochotni nechat někde v cizí zemi dva studenty, skoro děti, samotné a bez pomoci, možná vyděšené. Jestli se někomu zdá, že toto s Vašim článkem nesouvisí, tak právě naopak. To sobectví, ta ochota obětovat druhého pro vlastní kuličku, to je co nás jako lidi ničí a nakonec vždy vede k jednoduchým řešením v totalitách. Pokaždé mi přijde, že takovými činy pliveme na odkaz těch, díky kterým žijeme dnes ve svobodné zemi.

11 0
možnosti
PV

Skoro děti, samotné, vyděšené.. :D proč tak pateticky?

Nicméně ty komentáře, které by je tam nechali, ať se sami postarají, jsou jistě sobecke. Postarat se o ně by měla být samozřejmost.

0 0
možnosti
TB

Mě dostává, když na těch fotkách vidím ty generátory náhodných čísel na měření teploty a tím rozhodují, kdo je a není nemocný :-/ Zrovna nedávno jsem řešil hořečky ke 40°C. Před ordinací na pohotovosti jsem se měřil rtuťovým teploměrem a 38,9. 2 minuty na to "moderním" ušním teploměrem v ordinaci skvělých 37,3 (na které jsem se rozhodně necítil). Infra teploměrem (jako je na obrázku) by to bylo někde k 36,6 +- :-) - tohle nejsou metody na měření malého rozdílu teplot :-( ale naštění i v době bezrtuťové existuje rozumné řešení za 5 Kč s přesností v podstatě identickou k Hg (teplocitlivý inkoust) :-)

0 0
možnosti
PL

Nechápu tady ty negativní komentáře. Stát by se měl postarat o své občany, kteří jsou v průšvihu a nikoliv svou vinou. Být na jejich místě a jejich rodin, jste za pomoc státu vděční.

19 0
možnosti
DZ

Mohli pro ne poslat special. Do karanteny je umistit rovnou tady v CR. Reci o tom, ze tam jeli dobrovolne, at si to plati sami apod., jsou totalne mimo misu. To nejsou zadni paseraci Tereza.

10 1
možnosti
KK

Máš možnost jim tu cestu zaplatit a případně ze svého odškodnit oběti, pokud tady někoho nakazí.

1 7
možnosti
KK

Zaplatit by si to měli ze svého. Nevidím důvod, proč bych to měl platit ze svých daní. Rv

0 29
možnosti
MC

M20i85l23a50n 38C28e32p80e61k

27. 1. 2020 18:36

A není vám špatně ze sebe když se podíváte do zrcadla člověčě? Ale pardon za toho člověka, vy jste spíše ..............Rv

8 0
možnosti