Na pražském Letišti Václava Havla v pondělí dopoledne přistálo repatriační...

Na pražském Letišti Václava Havla v pondělí dopoledne přistálo repatriační letadlo, které nazpět do země přivezlo 138 Čechů, kteří kvůli opatřením v souvislosti s šířením koronaviru uvázli v Dominikánské republice a Kanadě. (30. března 2020) | foto: MZVČR

Vrátili se ze zámoří stejným letadlem. Karanténa platí jen pro někoho

  • 19
Na pražském Letišti Václava Havla v pondělí dopoledne přistálo repatriační letadlo, které nazpět do země přivezlo 138 Čechů, kteří kvůli opatřením v souvislosti s šířením koronaviru uvázli v Dominikánské republice a Kanadě. Spolu s nimi bylo na palubě také 44 občanů států Evropské unie, oznámil ministr zahraničí Tomáš Petříček.

Český velvyslanec v Kanadě Bořek Lizec na Twitteru uvedl, že v Montrealu nastupovali do letadla kromě českých občanů Slováci, Rakušané, Poláci, Maďaři, Němci, Dánové a Britové. 

Koronavirus v Česku

Let zajistila česká letecká společnost Smartwings Group. Kanada je na českém seznamu rizikových zemí, proto lidé z této země budou muset v Česku jít do karantény.

Ministerstvo zahraničních věcí se pomocí repatriačních letů snaží pomoci Čechům, kteří kvůli pandemii nového koronaviru uvázli v zahraničí. Dohromady se zatím takto do země vrátily zhruba čtyři tisíce lidí.

V úterý by mělo přiletět další letadlo z Thajska, první v Praze přistálo v neděli večer. V úterý odletí také speciál z Chicaga, jeho kapacita byla podle české ambasády ve Washingtonu zaplněna. Do Prahy doletí ve středu.

Smartwings Group na základě smlouvy s ministerstvem zahraničí v minulých dnech uskutečnila repatriační lety z Filipín, Kuby, Panamy, Hondurasu, Mexika, Dominikánské republiky, Kolumbie, Kostariky, Kanárských ostrovů a Egypta. Společnost také zajistila lety, kterými se lidé v neděli vrátili z Indie a Peru.

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Nejlepší videa na Revue