Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Diskuze

Vojtěch: Nechceme lidi trápit, únavu z roušek chápu, ale uvolnění jinak nejde

Ministr zdravotnictví Adam Vojtěch vnímá počínající únavu lidí z restriktivních opatření. V rozhovoru po Skypu ale občany vyzval, aby byli trpěliví. „Bez roušek to do června nepůjde, ale pak je na otevřeném prostoru odložíme,“ slíbil. Vojtěch se vyjádřil i ke sporným zakázkám na ministerstvu zdravotnictví, ke sporům politiků s epidemiology a řekl, že cítí podporu od premiéra i od koaliční ČSSD.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LV

L52e28o 31V31á73l31e94k

26. 4. 2020 21:51

S rouškami to začíná být buzerace. Je třeba diferencovat. Senioři v kopcovitém terénu, a to i ve městě nemají šanci to v roušce udýchat Jasně, zalidněné ulice, obchody, čekárny, to jsou místa, kde jsou roušky potřebné, Jdu ale poloprázdnými ulicemi po širokém chodníku, než dojdu půl kilometru do obchodu, potkám dva lidi. Zpátky se táhnu s taškami do kopce a potkám tři dvojice. Ať si roušky nosí Pražáci, kde je hustý provoz, ale nařízení anblock je blbost. Na druhou stranu nám přes Bavorské hranice mohou cestovat z vysoce infekčního prostředí bez kontroly a to je prý v pořádku. Vláda by se měla zamyslet něco o logice a zodpovědnosti

3 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
4 0
možnosti
LV

L27e25o 12V46á43l16e10k

26. 4. 2020 21:55

Jen bych tě trochu doplnil. Prý posilovny ano, ale bez šatny, sprchy a záchodu. A světe div se, cvičit jen v roušce. Tohle mohl vymyslet jen nějaký páprda, který v posilovně nikdy nebyl. A takoví lidé nám rozkazují a vládnou

2 0
možnosti
KW

Všichni (a správně) děkují zdravotníkům, lékařům, vojákům řidičům MHD a , ,jiným. Myslím, že je čas poděkovat také naší vládě v čele s premiérem, ministry Havlíčkem, Hamáčkem,Vojtěchem, Schillerovou, i dalšími. Díky jejich včasné aktivitě, díky opatřením "vysezeným" na mnohahodinových zasedání vlády, zvládá ČR epidemii koronáče naprosto skvěle. Je také třeba jim popřát další energii do dalšího boje na poli ekonomickém při záchraně našeho hospodářství. A všech těch pomlouvačů, škarohlídů a dalších negativistů ať si i nadále nevšímají. Ti byli, jsou a budou, i když jsou ostudou naší zemičky.

0 3
možnosti
LV

L51e89o 76V85á83l53e20k

26. 4. 2020 22:03

Bezesporu si vláda poděkování zaslouží co do rychlé reakce a zavedení opatření. Jejich koordinace, aplikace a kontrola je však žalostná. Totéž platí pro diferenciaci a logiky otevřených obchodů a služeb, které nemá daleko ke Kocourkovu. Evidentní preference nadnárodních společností, kdy OBI a další byly nadřazeny nad dětská oblečení, obuv a další nezbytnlosti

0 0
možnosti
Foto

Žiju ve Švédsku a roušku jsem tu za celou dobu viděl jen na dvou číňankách. Obchody, restaurace apod se nikdy nezavřely a ve velkých městech jsou hromady lidí na zahrádkách v restauracích a teprve od minulého týdne se začalo do autobusu nastupovat zadními dveřmi a jsou uzavřeny dvě řady sedadel za řidičem ale až potom co několik řidičů onemocnělo a jeden zemřel. Hranice do okolních států jsou zavřený ale do Švédska nebo. Také má Švédsko desetkrát víc úmrtí na počet obyvatel než Česko

0 0
možnosti
VM

21. Vírus zostáva aktívny na rôznych povrchoch dve hodiny... alebo štyri hodiny... šesť hodín... vlastne dní, nie hodiny. Ale na to potrebuje vlhké prostredie. Alebo chladné prostredie, ktoré je teplé a suché... Vo vzduchu za predpokladu, že vzduch nie je z plastu.

22. školy sú zatvorené, takže treba učiť deti doma, pokiaľ ich netreba poslať do školy lebo nie ste doma. Ak ste doma, môžete učiť doma pomocou rôznych portálov a virtuálnych učební, pokiaľ nemáte pomalý internet alebo viac ako jedno dieťa a len jeden počítač a nepracujete z domu. Pečenie koláčov sa teraz považuje za vyučovanie matematiky, chémie alebo umenia. Ak učíte doma, môžete zapojiť aj práce do výučby. Ak učíte doma môžete začať piť od 10 ráno.

23. Ak neučíte svoje deti doma, môžete začať piť aj od 10 ráno.

24. Počet obetí koronavírusu bude oznámený denne, ale koľko ľudí bolo infikovaných nevieme, keďže testujú len tých, ktorí majú zomrieť, aby zistili, či preto zomrú. Ľudia, ktorí zomrú na koronavírus a nepočítajú, nebudú započítané.

25. Mali by ste zostať v karanténe, kým vírus neprestane infikovať ľudí, ale prestane infikovať ľudí, keď sú všetci infikovaní, takže je dôležité, aby sme boli infikovaní, ale nie všetci.

26. Môžete sa pridať k susedom a usporiadať street party a zahrať si vonku hlasnú diskotéku a susedia nezavolajú políciu. Ľudia na vedľajšej ulici môžu volať políciu kvôli vašej hlasnej hudbe.

27. Kvôli koronavírusu žiadna vec nezbankrotuje okrem tých podnikov, ktoré skrachujú kvôli koronavírusu.

1 0
možnosti
VM

15. Je dôležité dýchať čerstvý vzduch, ale nechodiť do parkov, ale chodiť na prechádzky. Nesadnite si však, pokiaľ nie ste starý, ale nie príliš dlho (len keď ste tehotná alebo keď ste tehotná alebo stará, ale stačí si len sadnúť). Ale ak si sadneš, nesmieš maškrtiť.16. Nenavštevujte starých ľudí, ale treba sa starať o starých ľudí a priniesť im jedlo a lieky.17. Ak ste chorí, môžete ísť von, keď vám je lepšie, ale nikto v domácnosti nemôže ísť von, keď vám je lepšie, pokiaľ nepotrebujú ísť von.18. Jedlo si môžete nechať doručiť z reštaurácie do domu. Tieto dodávky sú v bezpečí. Ale potraviny, ktoré si prinesiete, musia byť 3 hodín dekontaminované vonku, vrátane mrazenej pizze.

19. Nesmiete navštíviť staršiu matku ani babku. Ale môžu si zobrať taxík, ktorý bude riadiť starší vodič.

20. Ak si držíte bezpečnú vzdialenosť od ostatných vonku, ste v bezpečí, ale nesmiete ísť von s priateľmi alebo cudzími ľuďmi.

1 0
možnosti
VM

1. Nesmiete z domu odísť z akéhokoľvek dôvodu, ale ak máte dôvod, môžete odísť z domu.2. Masky vás neochránia pred vírusom, ale stále by ste ich mali nosiť, pretože môžu zachrániť život, ale nemusia fungovať, ale sú povinné až na výnimky.3. Obchody sú zatvorené okrem predajní, ktoré sú otvorené.4. Nemôžeš ísť do práce, ale môžeš si zohnať inú prácu a ísť do nej.5. Nemali by ste chodiť k lekárovi alebo nemocnici okrem toho, ak tam musíte ísť, pokiaľ nie ste takí chorí, že tam nemôžete ísť.

6. Vírus zabíja ľudí, ale nebojte sa. Zabíja len zraniteľných ľudí alebo tých, ktorí nie sú zraniteľní. Dá sa potlačiť a ovládať. Občas. Ale niekedy to spôsobí globálnu katastrofu.

7. rukavice nepomôžu, ale mohli by, tak si ich občas obliecť, alebo nemusíte.

8. Zostaň doma, ale je dôležité ísť von.

9. V obchodoch je veľa tovaru, ale veľa vecí je nedostatočných. Toaletný papier už nepotrebujete, ale radšej si kúpte, ak by ste ho potrebovali.

10. Vírus neútočí na deti, okrem detí, ktoré napadli.

11. Vírus neútočí na zvieratá, ale stále je tu mačka z Belgicka, ktorá mala pozitívne testy vo februári, keď ešte nebola testovaná, plus tých pár tigrov tam...

12. Držte sa 2 metrov od tigrov (pozri časť 11).

13. Ak chytíte vírus, budete mať veľa príznakov, ale môžete mať príznaky, aj keď vírus nedostane. Vírus môžete chytiť bez príznakov alebo byť nákazlivý bez príznakov alebo nie je nákazlivý, aj keď máte príznaky...

14. Na zlepšenie imunity by ste mali cvičiť a zdravo jesť, ale jesť čokoľvek, čo máte po ruke, pretože je lepšie nechodiť nakupovať.

2 0
možnosti
ZV

Jiny pristup Skandinavie.

Zde je strategie postavena na osobni zodpovednosti jednotlivce a duvere k doporuceni statnich instituci. Respektuje to drtiva vetsina obyvatel. Je velka obezretnost se zakazy. Peclive se zvazuje cost x benefit vsech opatreni.

Zeme Skandinavie nemaji uplne stejny pristup ke vsemu, ale pokud se neco osvedci v jedne zemi, tak to druha pruzne zavede tez.

Napr ve Svedsku cekou dobu funguji skolky a skoly 1: st: a rodice mohou pracovat. Nic zasadniho se nestalo a Dansko na zaklade toho otevrelo skolky a skoly 1. st tez.

Kdo muze pracuje z domu, ale neni to povinne.

Je doporuceno, aky chodil nakupovat jeden clen rodiny. V supermarketech jsou na zemi nalepene terciky upuzornujici na 2 m rozestupy. V obchodech je 1/4 lidi a odstupy se dodrzuji. Ve vellkem se vyuziva internetovy nakup. Vsechny obchody maji otevreno bez omezeni. U kazde pokladny je plexi stit, kt. chrani pokladni. Restaurace jsou otevrene s rim, ze se sedi objednoho. Kadernici a holici maji otevreno.. Rousky nejsou povinne.

Zvazuje se nutnost kazdeho doporuceni. Pokud to uz neni nutne, tak se to zrusi.

Vseobecne prevlada nazor, ze Covid jen tak rychla nezmizi. Opatreni se delaji tak, aby se ochranili ohrozeni obcane. Na druhou stranu, aby spolecnost mohla normalne zit, a aby opatreni ekonomicky neznicila zemi.

5 2
možnosti
MK

Brání vám někdo se tam odstěhovat?

0 1
možnosti
PA

P44a42v42e98l 82A89n72t83o43n

25. 4. 2020 13:28

Vojtěch říká něco jiného, Hamáček říká něco jiného, Babiš občas něco plácne... aby si člověk sám přečetl co vlastně platí, přikládám odkaz jen na rozhodnutí ze čtvrtka hodně štěstí:))) https://www.psp.cz/sqw/sbirka.sqw?cz=193&r=2020

0 1
možnosti
PK

Rouška - bez problému .

2 2
možnosti
AV

Až nebude okolo 15 jako teď, ale 30 stupňů ve stínu, budete zpívat jinou

5 2
možnosti
  • Nejčtenější

Írán zaútočil na Izrael. Armáda zachytila většinu střel, pomohli spojenci

13. dubna 2024  20:38,  aktualizováno  14.4 8:54

Sledujeme online Írán vyslal na Izrael desítky bezpilotních letounů a také rakety. Je to odveta za útok na íránský...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Ženu soudí za sex se psem i zneužívání syna a vnuka. Byla to terapie, hájí se

15. dubna 2024  12:28,  aktualizováno  13:33

U Krajského soudu v Ústí nad Labem začalo projednávání případu dlouhodobého sexuálního zneužívání,...

Ozbrojenci vtrhli do domu a svázali podnikatele s rodinou, zřejmě šlo o mstu

12. dubna 2024  9:44,  aktualizováno  15:08

Policisté z Česka i Německa pátrají na Domažlicku po ozbrojencích, kteří v noci na dnešek přepadli...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Na začátku byl tajný projekt. Jak vypadá stanice metra, kterou nikdy nejel vlak

14. dubna 2024

Premium Nenápadná plechová vrata naproti Úřadu vlády na pražském Klárově skrývají velké tajemství. Praha se...

Čína drží evropské zbrojaře v šachu. Bez její klíčové suroviny Kyjev padne

19. dubna 2024  17:36

Premium Dodávky západní munice Ukrajině jsou hlavním politickým tématem posledních dní. Některé evropské...

Poslanci kontrolující BIS vyslechli nahrávky spojené s Bystroněm z AfD

19. dubna 2024  17:26

Sněmovní komise pro kontrolu Bezpečnostní informační služby (BIS) si minulý týden vyslechli...

Nechte si urážky, vzkypěla Jermanová. Migrační pakt vyvolal v debatě hádku

19. dubna 2024  16:46

Téma migračního paktu pořádně rozohnilo poslance, kteří se mu věnovali ve čtvrtek v pořadu 360° na...

V Polsku zatkli podezřelé z útoku kladivem na spolupracovníka Navalného

19. dubna 2024  11:29,  aktualizováno  16:32

Ve Varšavě byli 3. dubna zadrženi dva podezřelí z útoku na Leonida Volkova, spolupracovníka ruského...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!