Úspěšná absolventka Kateřina Baťhová vystudovala mezinárodní vztahy na...

Úspěšná absolventka Kateřina Baťhová vystudovala mezinárodní vztahy na Metropolitní univerzitě | foto: Lukáš Procházka, MF DNES

Po odvolání Blatného končí jako koordinátorka pro očkování i Baťhová

  • 38
Národní koordinátorka očkování proti covidu-19 Kateřina Baťhová rezignuje na funkci. Skončit chce do konce dubna. Rozhodnutí už oznámila premiérovi Andreji Babišovi, sdělila serveru Seznam Zprávy. Důvodem je podle serveru odvolání ministra zdravotnictví Jana Blatného.

Na post koordinátorky očkování nastoupila Baťhová koncem letošního ledna. Nahradila Zdeňka Blahutu, který se funkce vzdal.

Po zhruba dvou měsících je ale koordinátorka rozhodnutá také skončit. „Pana premiéra jsem o tom informovala. Nenechám toho ze dne na den, ale domluvím se s novým ministrem, aby maximálně do konce měsíce dubna proběhla změna,“ uvedla pro Seznam Zprávy.

Podle serveru Baťhová odchází kvůli odvolání ministra zdravotnictví Blatného, kterému chtěla přijetím postu koordinátorky očkování pomoci. Baťhová je nejen koordinátorkou očkování, ale je také ředitelkou mezinárodního odboru na ministerstvu. Na této pozici nadále zůstává. 

„Kateřina Baťhová zůstává na ministerstvu zdravotnictví na pozici ředitelky odboru mezinárodních věcí a Evropské unie,“ uvedla mluvčí resortu Barbora Peterová. 

Blatného ve středu z čela resortu odvolal na žádost premiéra Andreje Babiše prezident republiky. V čele ministerstva ho nahradí ředitel Fakultní nemocnice Královské Vinohrady Petr Arenberger.

Očkování proti covidu-19 začalo v Česku 27. prosince. od té doby zdravotníci aplikovali 1,86 milionu dávek některého ze tří používaných druhů vakcín. Ukončené očkování má zatím 611 982 lidí, kteří dostali obě potřebné dávky.

Od středy se mohou k očkování proti covidu-19 začít registrovat zaměstnanci pracující v sociálních službách. Po zdravotnících, učitelích a vybraných zaměstnancích kritické infrastruktury jsou další profesní skupinou, která dostane v očkování přednost před vrstevníky.

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video