Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Diskuze

KOMENTÁŘ: Kdo ukočíruje Babiše

Stojí-li vám slon v obýváku, můžete dělat, že ho nevidíte. Nebo křičet, že to nestrpíte. Rozumnější je se zamyslet, co si s tím počít, píše ve svém komentáři k současné politické situaci komentátor MF DNES Miroslav Korecký.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Slon v obyváku se neobjevil "mir nichts, tir nichts"! Slona jsme si dlouho volili a pěstovali! (tuneláře, mafiány, zloděje) Že slon když dělá pořádek také "sem tam" něco rozšlape se nemůžeme divit! Zvláště když ten "slon" aspoň trochu poslouchá příkazy a vědomě nic nebourá!

0 0
možnosti

Gosudara se už těžko zbavíme. U převážné většiny ovčanstva se kombinuje hloupost s lhostejnosti. A silného Vůdce považuji za svého spasitele. I ovce jsou chytřejší a cítí nebezpečí když vleze vlk do salaše.

0 2
možnosti

Ten co neví, jestli si má dát k jídlu bravčový rízek alebo veprový rezeň je tím slonem v obýváku, co je k němu potřeba zavolat veterinární službu, aby mu zpomalila růst. Do voleb je daleko a pokud bude prosazovat herce Stropnického na hrad, vznikne velká propast mezi ním a starým pánem na Hradě. Bude ještě spousta hnusu ve volební kampani a nakonec rozhodne cílová rovinka. Podle mně ve Sněmovně nakonec zasednou zástupci ANO, KSČM,ČSSD,ODS a SPD. Otázkou bude s kolika mandáty pro každého a koalice se vyjednává až po volbách. Vše ostatní je dnes vaření z vody a těžká teorie....

1 2
možnosti

Kdyby měla historie fungovat podle Idnesu, už bychom byli všichni dávno ve cvokhausu

1 1
možnosti

Idnes už je naprosto nekorektní medium, které je třeba číst jen aby si člověk uvědomil jak funguje hnusná propaganda.

Je mnoho různých variant. Z nich bohužel je jasné že se oligarchické korupci nevyhneme.

Ale místo aby novináři hledali co stojí za tímto bezprecedentním ovládnutí medií a moci, jsou zde pravidelné ody na budoucí totalitáře. No kupředu Babiš. a zbohem demokracie.

3 3
možnosti

V56í82t 59P10r38č82í97k

6. 3. 2017 20:53

Estébáka není potřeba ukočírovat. Je potřeba jej porazit ve volbách a následně zavřít za daňové úniky a krádeže několika velkých firem.

5 3
možnosti

Problémem Andreje Babiše je, že to není demokrat, což potvrdil poslední sněm jeho strany, který mu udělil právo sestavovat kandidátku zcela dle vlastní vůle. Tohle neměla nikdy ve stanovách ani KSČ. Andrej Babiš představuje velmi vážné ohrožení naší demokracie. Jeho vzorem je systém dle Putina. Zároveň je o něm známo, že zbohatl nepoctivě a že nepřestal zneužívat svého postavení ani jako ministr. Kdykoli byl ve střetu zájmů, odnesl to jeho obchodní partner. Nyní jsme jeho obchodními partnery my, občané, a opravdu velmi silně hrozí nepřátelské převzetí státu Agrofertem.

10 4
možnosti

J39a65n 33U89l84r74i40c92h

6. 3. 2017 20:27

Ano, ta nová pravomoc zasahovat do kandidátek je bezprecedentně autoritářská. Stejně tak je pravda, že Babiš se v roce 1995 zmocnil Agrofertu za velmi podivných okolností, které pravděpodobně naplňovaly skutkovou podstatu trestného činu porušování povinností při správě cizího majetku.

Přesto si myslím, že demokratický politický systém Babiš ohrozit nemůže. Česká společnost je na to příliš vyspělá. Zdaleka ne všichni jsou tu na prodej. A volební systém do obou komor parlamentu (zvláště do Poslanecké sněmovny) velmi ztěžuje koncentraci moci v rukou jedné strany a jejího lídra.

Navíc si nemyslím, že by Babiš skutečně usiloval o změnu režimu. To by bylo i pro něj riskantní. Vystačí si s tím, že bude kontrolovat vládní moc a tím chránit svůj majetek. A je otázka, jak dlouho to dokáže. Může se ukázat, že vstupem do politiky na sebe příliš upozornil a udělal si zbytečně mnoho nepřátel. Nakonec to pro něj může skončit špatně.

4 2
možnosti

J92a88n 45U84l94r48i48c19h

6. 3. 2017 18:57

Hysterie kolem Babiše je zbytečná.

Volby jsou daleko a nikdo neví, jak dopadnou. Pokud má teď ANO v průzkumech 30%, může se to ukázat jako iluze. Zkušený a inteligentní politik by zůstal nad výsledky průzkumů úplně klidný.

Ostatní strany by měly v klidu hrát svoji hru, zaujmout jasnou politickou pozici a posbírat maximum možných hlasů. A po volbách se snažit prosadit svůj program. S Babišem nebo bez něj. Když to nepůjde, zůstat v opozici. To taky není vůbec špatné.

3 1
možnosti

jo, možná je zbytečná, ale připraveným štěstí přeje, takže do něj, koblihy StBáckýho

0 1
možnosti

Dnes předvedl Babiš vynikající volební strategii. Napadl finanční správu za to, že dodržuje zákony a uděluje 30 a 50 tisícové pokuty za malicherné věci, jako třeba jeden den zpoždění odpovědi na výzvu. Když tento Babišzákon, likvidující drobné živnostníky, byl ve sněmovně projednáván, ozývaly se protihlasy argumentující s tím, že je to zákon špatný, diskriminační. Tyto hlasy z opozice byly přehlasovány. Letos měly fin. úřady od Babiše nařízeno prozkoumat rok zpětně všechna hlášení, zda byla podána v termínu 5 kalend. dnů. Pokud to někdo nestihl (oni živnostníci pracují a termín 5 dnů je šikanózní), okamžitě dostal šílenou pokutu bez možnosti požádat o prominutí. Takže se pokutovaní začali ozývat a protestovat. Tak se dnes Babiš dal slyšet, že on (ne ministerstvo) tyto pokuty zpětně ruší. Tedy potlesk a hlasy ve volbách pro něj.

Přesné znění z jeho prohlášení: "finanční správa nepostupovalavždy lidsky a se selským rozumem, když podle zákona ukládá sankce za chybyv kontrolních hlášeních k DPH".

6 0
možnosti

Dotýkáte se známé a nechvalné české vlastnosti, a to neúcta a nedodržování zákonů. Nevidím nejmenší důvod, proč by se mělo tolerovat nedodržování termínů. Vzpomeňme na výměny řidičských průkazů, kdy se vzdor tomu, že termín byl včas a s velkým předstihem oznámen, na čekpojntech vytvářely obrovské fronty a pracovníci na přepážkách byli nucení pracovat přes čas i o víkendech a termíny se prodlužovaly. Stejně tak je tomu i na finančních úřadech i jinde. Termín pěti dnů nepovažuji za "šikanózní", ale za zbytečný a jsem za tvrdé postihy. Nelze tolerovat ponechávání věcí ve státní správě na poslední chvíli, vedoucí k nedostatkům, o kterých byla řeč.

3 3
možnosti

J29a65n 96B11l78a26n20a

6. 3. 2017 18:00

Svazák Sobotka vede ČSSD tam kam zavedl ODS svazák Nečas. Socani měli svazáka Sobotku vyrazit hned po volbách do PS v 2013. Prostě posledních 25 let se partaje soustředily na rozkrádání ekonomiky (je zajímavé, že se vykřikovalo, že komouši všechno ukradli a přesto se tu 25 let kradlo ve velkém). No a moudrým občanům krásné ČR došla trpělivost a tzv. zavedené partaje hodnotí stejně jako totalitní komouše.

3 4
možnosti
  • Nejčtenější

Írán zaútočil na Izrael. Armáda zachytila většinu střel, pomohli spojenci

13. dubna 2024  20:38,  aktualizováno  14.4 8:54

Sledujeme online Írán vyslal na Izrael desítky bezpilotních letounů a také rakety. Je to odveta za útok na íránský...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Ženu soudí za sex se psem i zneužívání syna a vnuka. Byla to terapie, hájí se

15. dubna 2024  12:28,  aktualizováno  13:33

U Krajského soudu v Ústí nad Labem začalo projednávání případu dlouhodobého sexuálního zneužívání,...

Ozbrojenci vtrhli do domu a svázali podnikatele s rodinou, zřejmě šlo o mstu

12. dubna 2024  9:44,  aktualizováno  15:08

Policisté z Česka i Německa pátrají na Domažlicku po ozbrojencích, kteří v noci na dnešek přepadli...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Na začátku byl tajný projekt. Jak vypadá stanice metra, kterou nikdy nejel vlak

14. dubna 2024

Premium Nenápadná plechová vrata naproti Úřadu vlády na pražském Klárově skrývají velké tajemství. Praha se...

Dostálové se ptali na její angličtinu a Farského, zda dá zase přednost stáži

19. dubna 2024  19:15,  aktualizováno  21:09

Nejzajímavější částí debaty kandidátů do voleb v Evropském parlamentu byly otázky studentů, kteří...

Česko vydá na Ukrajinu odsouzeného za vraždu řidiče Sazky, odpykává si 22 let

19. dubna 2024  21:03

Česko vydá na Ukrajinu Timura Treťjakova odsouzeného na 22 let vězení za nájemnou vraždu řidiče...

Rozhazoval výzvy k svržení vlády. Pak se u místa, kde soudí Trumpa, zapálil

19. dubna 2024  20:17,  aktualizováno  20:38

Neznámý muž se dnes zapálil před budovou newyorského soudu, kde se koná proces s americkým...

Exploze v Íránu, podle Američanů zaútočil Izrael. Ten to nepotvrdil

19. dubna 2024  6:17,  aktualizováno  20:36

Ve středoíránské provincii Isfahán se v pátek ráno ozvaly exploze, podle íránských médií se jednalo...