Diskuze

KOMENTÁŘ: První měsíc českého předsednictví: úspěch. Ale za jakou cenu?

Zdá se, že předsednictví se rozjelo jako dobře namazaný stroj – i přes to, že ho mnozí předem odsoudili k neúspěchu kvůli nedostatečné jazykové výbavě některých ministrů nebo kvůli podceněnému financování. Jak mimo jiné ukázal uplynulý měsíc, škrty v předsednickém rozpočtu katastrofu nezpůsobily. Česko na ně ale přesto doplácí, píše ve svém komentáři Vendula Kazlauskas, analytička Asociace pro mezinárodní otázky.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KS

Informace o tom, co se děje v EU a kolik peněz máme z rozpočtu, jsou volně dohledatelné na internetu. Diplomatů bychom možná mohli mít více, ale nerostou na stromě a sebevětší balík peněz jim nijak nepomůže. A běžné je, že se na spoustě věcí podílí diplomaté předchozí předsednické země (Francie) a té následující (Švédsko), aby činnosti plynule pokračovaly a nedělalo se každého půlroku něco jiného. Za mě je české předsednictví solidní a lidi, kteří ho mají na starosti, to zvládají.

0 0
možnosti
DN

Analytička Asociace pro mezinárodní otázky.... Obsah článku odpovídá předpokladu.

0 0
možnosti
JS

J23a28n 52S54o31u19č17e76k

5. 8. 2022 7:22

Opravdu česká diplomacie zachraňuje EU před nedostatkem plynu? A navíc tím nesmyslem o jakési hypotetické energetické solidaritě? Mně z našeho předsednictví bohužel nejvíce utkvěl v paměti obrázek spráskaného školáčka Fialy, který byl právě seřván eurofanatikem Verhofstadtem.

3 0
možnosti
MB

Oni mlci protoze cechum zdrazili paliva jako benzin a plyn.. i elektriku a nabizeji smesnou podporu proti ostatnim statum EU.

8 0
možnosti
LN

Česká vláda zdražila paliva? Hm...

0 5
možnosti
RS

Nikde nemůžu najít článek o tom, že majitel iDNES, poslanec Andrej Babiš je největším absentérem ze všech poslanců. Místo aby pracoval ve sněmovně, projíždí se obytńákem po ČR a dělá prezidentskou kampań.

1 6
možnosti
MB

Poslanec pracuje i v terenu. Vzhledem k presile 5kolky ve snemovne nema moc sanci nic ovlivnit.

5 1
možnosti
BR

Nemůžu nikde najít informaci , ani článek , kam se podělo těch 60předražených BMW které koupila vláda [UA]pro policii ? Shodou okolností tenkrát psali , že Ukrajinským policajtům chybí auta . Kde ty vozy jsou ?

6 2
možnosti
LN

Zkuste přečíst článek. Možná to je pro vás hodně písmenek, ale je to tam docela jednoduše napsané.

0 2
možnosti
Foto

M89i63l66o56š 16A22d54a66m

4. 8. 2022 18:05

Uspech, kdy Fialu na uvodnim projevu poslouchalo jen asi 30 europoslancu ze 750. Opravdu uspech. A kdyz Fiala stale povida o pomoci Ukrajine, ale do vyvozu obili z Ukrajiny se muselo vlozit Turecko. Fialu to zatim ani nenapadlo a dokonce ani nevyslal signal. Pohadky o solidarite s plynem se mu rozplynuly za mene, nez 12 hodin. Zkratka uspech za uspechem.

27 0
možnosti
BR

Z té hrstky poslanců jich bylo 25z ČR .

Včera Síkela blouznil o tom , že když Česko nebude mít plyn , tak , že Němci zastaví výrobu ve svých podnicích a továrnách a budou posílat plyn k nám . [UA]

5 0
možnosti
ZS

Jak ministr, který neovládá žádný cizí jazyk, může vést summit se svými protějšky? Dejme tomu, že přes tlumočníky. Jak se s nimi baví při neformálních setkáních?

18 1
možnosti