Lukáš Kohout

Lukáš Kohout | foto: Karel Pešek, MF DNES

Kohout si zabral náměstí ve Varnsdorfu, znemožnil Paroubkovi mítink

  • 14
Lukáš Kohout si zablokoval kvůli svým akcím ve Varnsdorfu několik míst. Mezi nimi je i náměstí Edvarda Beneše, kde chtěl na předvolebním mítinku 1. října vystoupit šéf strany NS-LEV21 Jiří Paroubek. Ten má však smůlu, Kohout mu náměstí nepřenechá.

"Volali mi z radnice, zda panu Paroubkovi náměstí nepřenechám. Mám podmínku, budu organizátor a on host. Nikdo se neozval, tak má smůlu," řekl Kohout.

Radnice totiž nemá jinou možnost než Paroubkův mítink zakázat, protože podle shromažďovacího zákona už má akci ohlášenou Kohout.

"Museli by se dohodnout, NS-LEV21 jsem dvakrát kontaktoval, nikdo se neozval, proto jsem to musel zakázat," řekl tajemník radnice Lubomír Samuhel.

"Vůbec nevím, kdo je pan Kohout a je mi to úplně jedno, to musí zařídit paní tajemnice," řekl Paroubek na otázku, zda by podmínku Kohouta přijal. Jiný termín prý nemá. "Mám to rozplánované po hodinách," dodal Paroubek.

Na náměstí tak zřejmě bude klid, na akce Kohouta totiž už nikdo nechodí. Aby přilákal, má Kohout nový trhák, 1. září se zde chce ženit.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Nejlepší videa na Revue