Koalice má klip s Klausem

  • 42
V předvolebních televizních spotech Koalice se představí kreslený Václav Klaus jako šílený vědec v daňové laboratoři, který mění své voliče na pokusné králíky. Stranické klipy začne vysílat Česká televize 29. května. Ostatní strany zatím tají, co chystají. Koalice má připraveno šest dalších verzí klipů na jiná předvolební témata.

Předseda sněmovny Václav Klaus, coby šílený vědec v "pokusné daňové laboratoři". Bývalý komunista a současný poslanec ODS Vlastimil Tlustý s rudou hvězdou na prsou, kterou mu zakrývá modrý pták. Takové kreslené překvapení chytá Koalice v rámci předvolebních spotů, které vysílá Česká televize.

Letos s jejich promítáním začne 29. května od tři čtvrtě na tři. Co na voliče chystají ODS a ČSSD, strany zatím tají. Komunisté se televizní prezentace vzdali a peníze věnovali na dětský domov v Mostě. Koalice vychází podle volebního manažera Patrika Nachera z toho, že ve více než hodinovém proudu "k uzoufání nudných klipů" musí jejich strana voliče něčím zaujmout.

"Rozhodli jsme se tedy pro kreslenou alegorii toho, co u ostatních stran pokládáme za nereálné nápady," říká Nacher. V jednom ze šesti spotů, v kterém se Koalice věnuje daním, Klaus provádí experimenty s občany, z kterých se nakonec stanou pokusní králíci.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video