Kněží se brání partnerství homosexuálů

  • 23
Brno - Téměř dvacet tisíc podpisů pod petici proti přijetí zákona o registrovaném partnerství homosexuálů už shromáždili kněží ve farnostech v celé zemi. K petici Národního centra pro rodinu vyzvala Česká biskupská konference. "Petice není pouze pro věřící. Lze ji však podepisovat třeba i po bohoslužbách v kostelích," uvedla už dříve mluvčí brněnského biskupství Martina Jandlová.

"Petice bude zájemcům k dispozici až do konce září, nikoli jen, jak se předpokládalo, v červnu," dodala mluvčí.

"Podepisují všichni, staří i mladí. Podpisy pořád přibývají," pochvalovala si zájem kostelnice jezuitského kostela Andrea Blahová. V kostele už jsou podle ní popsány dva archy petice po obou stranách a další dva po jedné straně.
 
"Parlament má opět projednávat záklon o registrovaném partnerství, který hodlá postavit soužití dvou osob stejného pohlaví na roveň manželství. Případným schválením tohoto zákona by byli mladí lidé informováni, že manželsví je možno uzavřít nejen s osobou opačného, ale i stejného pohlaví. Tato informace může být pro mnoho mladých lidí velmi matoucí a může poškodit jejich další osobnostní vývoj," tvrdí autoři textu petice.
 
Homosexuálové ovšem zase říkají, že po přijetí zákona by měli jednodušší život - nemuseli by narážet na dnešní byrokratické překážky, protože by například bez potíží mohli jeden za druhého zaskakovat třeba na úřadech. Upozorňují také, že registrované partnerství není totéž, co manželství.
 
Biskupové v průvodním dopise připomínají, že k problému homosexuality se církev opakovaně vyjádřila. Vyzvala všechny, aby vůči homosexuálům vystupovali vždy s projevy úcty a respektu k jejich lidské důstojnosti.
,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video