Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Diskuze

Armádu čeká jedenáct klíčových změn, aby přežila. Přečtěte si je

Pacient jménem Armáda České republiky bude bez léčby za deset let na umření. Trpí obřím vnitřním dluhem z minulosti a chronickým podfinancováním, do budoucna však počítá s velkými investicemi. Vojenští experti proto připravili jedenáctibodovou medicínu, kterou představují v Bílé knize obrany.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Hynek Vilém Jarmila reloaded

28. 4. 2011 16:20
0 0
možnosti

Amanita phalloides erectus

21. 4. 2011 12:29
***

koupit generátor silového pole a v případě nebezpečí ho nad Českem vztyčit. Viděl jsem to v jednom komiksu a byla to docela dobrá obrana.

0 0
možnosti

wrah

21. 4. 2011 10:25
Koncepce

Ono by možná neuškodilo dát si napřed koncepci, jestli bude česká armáda také někdy bránit český stát před invazí. Ty totiž byly za existenci čech jen dvě a ani v jedné si český voják nevystřelil. (maximálně několik jedinců, kteří jednali proti rozkazům) Takže věc případné modernizace armády je v první řadě o rozhodnutí politiků, jestli má v případě další "přátelské návštěvy" armáda bojovat, nebo jestli naše vláda rovnou napíše zvací dopis. protože, pokud není vůle opravdu bránit zem, tak je armáda zbytečná a výdaje na ní také.

0 0
možnosti

hafusak2

21. 4. 2011 10:54
Re: Koncepce

Politici přicházejí a odcházejí - stát zůstává.

0 0
možnosti

Bonelord

21. 4. 2011 10:21
A co třeba neplatit miliardy za hlídání dvou skladů

Armáda by měla peněz dost, kdyby všechny velmi podivně nemizely za nesmysly jako je hlídání dvou muničních skladů soukromníky za několik miliard.

0 0
možnosti

hafusak2

21. 4. 2011 10:02
Tak jsem si po ránu opět přečetl celou diskusi,

je to fakt děs a běs. Kdekdo by armádu rušil, že je malá, že je k ničemu, že v minulosti nebojovala, že se v ní moc krade atd. Přitom je poznat, že většina příspěvků je od těch, kteří na vojně už nebyli a své vědomosti o armádě mají jen z Černých baronů, Tankového praporu, max. ještě ze Švejka. Své armády mají i Švýcarsko, Švédsko, Finsko - a také jsou to malé státy a nikdo je zrovna neohrožuje. Nikdo u nás prakticky neví o legiích v 1. světové, co dokázaly třeba legionáři v Rusku je fenomenální dodnes. Neví se o bojích s Polskem a Maďarskem v době 1. republiky. Něco málo je slyšet o vojácích ve 2. světové a to ještě přes filtr. Armáda bojuje vždy na rozkaz vlády, takže pokud někdy nebojovala, není to chyba její, ale politického vedení státu. Že se v armádě krade? Kde? U jednotek? Nebo je to jen díky tomu, že mezi dodavateli výzbroje a výstroje a vojáky je civilní politický mezičlánek, který "sedí na penězích" a tyto rozhazuje podle potřeb partajních pokladen a ne podle potřeb armády.

0 0
možnosti

hafusak2

21. 4. 2011 10:17
Re: Tak jsem si po ránu opět přečetl celou diskusi,

Pokračování: Švýcarský autor Hans von Dach ve své knize Totální odboj /Der Totale Widerstand/ na statistikách z minulosti a ze světa dokazuje, jak je to s odbojem, kolik % lidí se stává po okupaci zrádci, kolik se zapojuje do odboje a pod. Tato čísla jsou v podstatě všude stejná, takže pomlouvat Čechy jako zbabělce je hloupost. Osobně však za těmi všemi pomluvami armády vidím jedno: Lenost a pohodlnost, neochota udělat cokoliv pro druhé, natož pro stát. Podle jedné studie u nás, kdyby třeba bylo nutné evakuovat město a lidé by byli nuceni tábořit v přírodě, tak do tří týdnů zemře téměř třetina mladých do 18 let, neboť se nedokáží přizpůsobit životu v přírodě, umí jen žít v přetopených bytech a musí mít nepřetržitý přísun jídla. Z takové generace je těžké něco udělat. A obnovit vojnu: Kdo by jim stlal postele, čistil boty a rovnal věci do skříňky? Jak by přežili, že vycházka je za odměnu a není možno mít u sebe mobily? Kolik by jich odpadlo už po 5 km pochodu? Jíst co jim nechutná?

0 0
možnosti

Retarda

21. 4. 2011 8:20
Armáda je v nouzi

Studentům UNOBu přestává proplácet jízdné a i platy se opožďují. Do redakce IDNES brzvy vtrhne vojenská policie, aby zjistila mojí IP adresu, protože tu vyzrazuji tajemství.

0 0
možnosti

milan79

21. 4. 2011 8:03
Zrušme armádu

Jak tady pořád někteří píší ať zrušíme armádu, tak si laskavě uvědomte, že takto můžou uvažovat i jiné státy NATO - "nač armádu, příště bude globální konflikt, my nic stejně nezmůžeme, ochrání nás NATO" pak to může taky skončit tak, že armádu která by za něco stála budou mít jen USA jenže ti to sami neutáhnou... Rusáci sice pomalu, ale jistě modernizují, Čína modernizuje naopak pěkně rychle (kolem roku 95 měli moderních letadel, pozemní techniky a lodí kolem 5%, dnes při zhruba stejném počtu techniky je letectvo moderní podle západních standardů z víc jak 20%, pozemní vojsko z 40% a námořnictvo z 30% a v některých kategoriích mají nejvíc techniky na světě...).

0 0
možnosti

milan79

21. 4. 2011 8:09
Re: Zrušme armádu

Navíc jestli se o armádu trochu zajímáte tak vám jistě neuniklo, že v případě USA jsou jejich tankovací letouny KC-135 na samotné hranici životnosti (měli být již dávno nahrazeny, ale nebylo čím), tráví víc času na opravách než u jednotek a je jen otázka času než se u nich projeví závada, která je trvale uzemní. Pak ztratí USA možnost tankování za letu a díky tomu o ni přijde defakto i NATO (KC-135 USAF zajišťují tankování i státům NATO). Pak dojde k oslabení operačního nasazení jednotek USA protože nebudou mít dostatečnou vzdušnou podporu...

Ano náhrada již byla vybrána (popravdě byla vybrána již před lety ale vyhrál Airbus a Boeing se tak dlouho odvolával a zalarmoval i Kongres USA, že nakonec byla zakázka zrušena) nový stroj od Boeingu, ale zatím není zavedena seriová výroba a tak si na něj ještě pár let USAF bude muset počkat, navíc vzhledem k tomu, že KC-135 létá 449 tak jim potrvá několik let při plné výrobě ty stroje nahradit...

0 0
možnosti

martin496

21. 4. 2011 7:54
člověka tak napadá

při čtení takových a podobných článků, "Jak to asi ti komunisti dělali, že nezadlužili stát a nejen armáda měla na svou dobu špičkové vybavení?" pokud se dobře pamatuju BVP1 a snad i 2 jsou ještě z té doby, vrtulníky jakbysmet, o protivzdušné obraně darmo mluvit. kam se tedy poděly peníze za celá ta léta postkomunismu, když teď není na náhradu výzbroje pocházející z té doby? A kdyby se to týkalo jen armády, ale podobně to vypadá, kam se člověk podívá. A to ještě mají odvahu nám předhazovat zda chceme dopadnout jako Řecko? Jediný problém vidím ve vládnoucí garnituře za posledních 20 let. a pokud se jí nezbavíme, budeme mít problém všichni. A bude lhostejno, jak moc si budeme nebo nebudeme utahovat opasky. ta "verbež" zašantročí jakékoliv částky na soukromá konta.

0 0
možnosti

ladasan

21. 4. 2011 8:13
Re: člověka tak napadá

A co ten obrovský vnitřní dluh? Upadající ekonomika a průmysl? Stačí se podívat kolik % rozpočtu dávali komanči na armádu.

0 0
možnosti

tetek.

21. 4. 2011 7:42
Armáda potřebuje prioritně jednu změnu k přežití:

a to je odstranění korupce. Vojenská proti-korupční policie byla zrušena už dávno, protože měla výborné výsledky. :-/ Rv [>-]

0 0
možnosti

appar

21. 4. 2011 7:02
ubohá armáda...

...pokud bude armádě šéfovat tahle banda nevojenských lidí, můžeme to rovnou zabalit. Nemocnice samozřejmě smysl má, je připravená pro léčbu nejen vojáků ale i civilů (opět těch, kteří si zaplatí drahý zájezd k pramenům Nilu a tam chytí nějaké svinstvo), aby nevznikla epidemie. Stihačky jsou nejspíš nanic, vrtulníky bych nechal už z důvodu využití při živelných katastrofách. Vždycky jsme jako armáda měla vynikající chemiky, biology a doktory, tak proč to nezlepšovat? Pandury bych vyměnil za staré V3S...myslím že tenhle stroj zvládl úplně všechno .Stačilo by myslet malinko ekonomicky a bylo by peněz na všechno. Zatím to vypadá, že celý cíl vlády je nahrabat si za funkční období na vily, auta a podobně. Jo, pak to stojí prachy. Kdybych tak hospodařil doma, tak by mě stará hnala!

Válka jako taková asi nebude...proč by si nepřítel ničil budovy a krajinu? Je třeba připravit ji pro "své" lidi. Takže připravím nějakou biologickou příchuť do vody a mám hned prostor. Vypráskat tu bandu z Hradu!

0 0
možnosti
  • Nejčtenější

Írán zaútočil na Izrael. Armáda zachytila většinu střel, pomohli spojenci

13. dubna 2024  20:38,  aktualizováno  14.4 8:54

Sledujeme online Írán vyslal na Izrael desítky bezpilotních letounů a také rakety. Je to odveta za útok na íránský...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Ženu soudí za sex se psem i zneužívání syna a vnuka. Byla to terapie, hájí se

15. dubna 2024  12:28,  aktualizováno  13:33

U Krajského soudu v Ústí nad Labem začalo projednávání případu dlouhodobého sexuálního zneužívání,...

Z léta opět do mrazů. V příštím týdnu bude i sněžit, varují meteorologové

11. dubna 2024  16:11

Léto se ještě zdaleka neblíží. Upozorňují na to meteorologové a dodávají, že podle všech modelů do...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Ozbrojenci vtrhli do domu a svázali podnikatele s rodinou, zřejmě šlo o mstu

12. dubna 2024  9:44,  aktualizováno  15:08

Policisté z Česka i Německa pátrají na Domažlicku po ozbrojencích, kteří v noci na dnešek přepadli...

První sankce na radikální osadníky. EU je uvalila kvůli útokům na Palestince

19. dubna 2024  13:35,  aktualizováno  14:45

Evropská unie v pátek poprvé uvalila sankce na radikální izraelské osadníky kvůli jejich útokům na...

Ženě se rozjelo nezabrzděné auto. Snažila se do něj naskočit, skončila v nemocnici

19. dubna 2024  14:42

V Plané na Tachovsku se zranila žena, když se snažila naskočit do rozjeté dodávky, kterou zapomněla...

Strýčka mi asi snědli kanibalové, řekl Biden. Papuánci si slova vzali osobně

19. dubna 2024  14:41

Slova amerického prezidenta Joea Bidena, že jeho strýce mohli za druhé světové války sníst...

Krach jednání o důchodové reformě. ANO odmítá přijít, Jurečka ji pošle vládě

19. dubna 2024  12:33,  aktualizováno  14:37

Na další jednání na Hradě o důchodové reformě s prezidentem Petrem Pavlem a s ministrem práce a...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!