Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Diskuze

Každý pátý Čech by vrátil totalitu

Pětině lidí se stýská po totalitním režimu. A kdyby měli tu moc vrátili by ho zpátky. K nostalgii po komunistických dobách se v exkluzivním průzkumu agentury Median pro MF DNES, v němž odpovídalo 507 respondentů, přiznalo dvacet procent z nich.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Marusja @ Dusja

1. 12. 2004 1:04
Vendula
Návrat starých časů si nepřejí pouze frustrovaní a neschopní. Soused, spolupracovník StB se měl za komunistů jako čuně v žitě - dnes podniká za státní prachy a má se ještě líp. Jedna věc mu ale schází - tankrát byl tady na malém městě jeden z velmi mála bohatých lidí a ostatní z něj měli strach. Dneska má ty prachy jako on přece jen lidí víc, někteří jsou na tom i lépe, a strach už z něho nemá nikdo - teda skoro nikdo, protože on to občas ještě zkouší: "dostanu do blázice koho chci".atd, atd.  Má co chce, barák jako krávu, čtyři auta v rodině, spoustu nových hraček - litrovou motorku, skůtra atd, ale nebaví ho to... Cestování na západ ho nijak nebere - nedomluví se, připadá si  tam jako buran protože je (hají se tím, že ONI jsou ti bl*ci.)  Prostě už to není ono a jemu se zkrátka stýská. Pochybuju, že je sám
0 0
možnosti

karoten

1. 12. 2004 9:38
Re: Vendulo
Zeptej se ho koho volí
0 0
možnosti

obcanek

15. 11. 2004 18:01
Čemu se lidé divíte
Realita patrně taková je.CCa 20% lidí by volilo návrat starých pořádků.Otázkou je,zda příčiny tohoto jevu jsou opravdu jenom ve frustraci neschopných nebo,nedej bože i někde jinde.Ti,kteří se domnívají,že kořeny jsou pouze a jenom ve frustraci neschopných jsou přesně ti,kteří se nedovedou poučir z historie a nepřipustí,že kromě existence VKS(b) a špatné práce carské policie byly příčiny existence říjnových nepokojů 1917 v Rusku vyústivších do stalinské totality to byly i opravdu špatné podmínky k životu nejchudších vrstev ruské společnosti.A zapomínají,že těchto lidí je nejvíc.Prosím to,co jsem zde napsal neznamená,že to schvaluji.Pouze upozorňuji na to,že podobné události se děly a dít budou,pokud se najednou vyskytnou k nim podmínky.A je úkolem těch nefrustrovaných schopných,aby nedopustili kumulaci podmínek vedoucích k sociálním nepokojům.
0 0
možnosti

obcanek

15. 11. 2004 18:03
Re: Čemu se lidé divíte
Několikrát jsem uváděl,že v 60 letech v SRN v době kancléře Erhardta nemohl nikdo rozeštvat kohokoliv,protže se všichni měli tak,že sice mohjli brblat,že to a to a to je drahé,ale všichni se měli slušně.Tam pak žádní sociální inženýři neměli šanci.U velkého počtu namíchnutých lidí,byž třeba neschopných a frustrovaných na úspěch naději mají.Z toho pak jsou různé Říjny,Únory,Velké fr.revoluce,husité,guezové a jiní.A ostatní se diví .......
0 0
možnosti

Ajvi

15. 11. 2004 16:01
máte pravdu
Jsem obyčejný traktorista bez práce a moje žena dojička krav bez práce - oba dva práci sháníme již 10 měsíců. Znamená to tedy, že mi nemáme právo žít jako slušný lidi i když bohužel nemáme vzdělání a holt jsme nepobrali tolik inteligence jako ti nefrustrovaní...???....
0 0
možnosti

Vaclav Hanus

15. 11. 2004 16:19
Re: máte pravdu
Tohle byla otazka na volice o-dees. Cekam odpoved od nektereho z modro hnedych teoretiku..
0 0
možnosti

_Ufon_

15. 11. 2004 15:13
Kazdy 5-ty cech
Je hloupy a neschopny, no co ma na tom bejt objevnyho?
0 0
možnosti

frajer_luke

15. 11. 2004 14:36
...
Stýská se akorát komoušům a vekslákům
0 0
možnosti

mibury

15. 11. 2004 12:03
Jde o pohodlnost
Chápu jejich pocity, tu dobu jsem zažil a NECHCI, aby se vrátila. Můj názor je takový, že jsou pohodlní. Znám mnoho lidí, kteří se vypracovali od velké, ale opravdu velké 0. Dost to bolelo. Jasně, je zde dost (v ČR) proplouvačů režimem, kteří jen hrabou a "umí" v tom chodit.... Tímto prošlo více států, a my prostě nemůžeme být vyjímkou, i když by to bylo prima. Kontakty rudých, bohužel nemohou být jedmńoduše vymazány. Nemohu presentovat svůj celý názor - ve zkratce jsem "echt" liberál. Velmi mne mrzí, že je lidi dokáží volit, že se s nimi vůbec někdo baví. Přitom stačí tak málo - proč lidi nechodí volit???? Komanči mají velkou stranickou disciplínu, volit chodí skoro všichni. Ať už volit kohokoli, jen ne komanče!!! Myslím, že by ztratili podstatnou část svého vlivu a nadutosti.
0 0
možnosti

NYCITY

15. 11. 2004 13:22
Re: Jde o pohodlnost
Máš pravdu Jen mě mrzí, že mladí, co nezažili tu komunistickou ubohost a hrůzu, nevěří- jsou to pro ně pohádky ovčí babičky. A protože je tenhle systém pro ně samozřejmostí (zaplaťpámbů) hledají zemi UTOPII a v tu ránu jsou tu komunistický nadháněči a jako Krysař se snaží uchytit právě u nich. Myslím, že jde fakt o naši lenost- všechno a všichni mě s...ou a proto nepůjdu volit, heč! A nkdo z nás si neuvědomuje, že tím se zvyšují preference komoušů- ty půjdou volit tu svojí stranu, kdyby trakaře padaly...asi to chce čas
0 0
možnosti

retrix

15. 11. 2004 8:30
Komunisty či kapitalisty
Lidi, zbytečně se hádáte, stejně nic nevyřešíte. Ani jeden z vás nepřesvědčíte toho druhého a v tom je problém většiny. Jste proti totalitě, ale sami by jste nejraději tu svoji pravdu tomu druhému přitloukli kladivem do hlavy, kdyby jste mohli. Demokracie není v tom prosazovat tu svoji "pravdu", ale tolerovat  i "pravdu" toho druhého a to umí snad jen nula nula prd procent lidiček.  Demokracie nebyla ani předtím a není ani ted a kdo si to myslí , je naivní člověk. Jenom poměry jsou jiné. Demokracie je hlavně o spravedlnosti a rovnosti a ne o svobodě, to je jen demagogie, protože svoboda není jen ve svobodě projevu, pohybu a pod., stačí se zamyslet a kdo chce porozumí tomu. Kdo nechce, bude dál křičet, ať žije demokracie nebo aˇžijou komunisti.
0 0
možnosti

osvetitel

15. 11. 2004 8:43
Re: Komunisty či kapitalisty
Proto sis take mohl vsimnout ze ja jako "outsider" dokazu o tech "problemech" psati mene "zaujate" nezli ti co vnich ziji!
0 0
možnosti

osvetitel

15. 11. 2004 1:10
<><><>
Teda "maxipku" s tema synackama "tech emigrantu" co to tam u vas po te sametovce meli tak zridit protoze v tom umneli "chodit" ses nejak ukecl vid? Jste si ty vztahy z tou emigraci neupravili poctive dodnes a to nemluvim ani o tech zakonech ve kterych meli hledat ti emigranti ty diry!Ty "diry tam byli hlavne proto aby se jim nemuselo poctive vse vratit vid hlavne tem "zaoceanskym!"To byli ti synackove tech emigrantu co meli hned od zacatku strach aby jim tam ti Emigranti do toho nemohli hned po sametovce kecat? Zadna jina zemne z tech post komunistickych nemela tak spatne vztahy  ke sve emigraci a krajanum zijicim za oceanem jako uvas ,prave ze strachu aby to nekdo kdo treba vedel lepe jak nato ,nevzal do svejch rukou nezli si to nekdo staci rozdelit vid?
0 0
možnosti

breindl

14. 11. 2004 20:29
oni
To je přibližně tolik, kolik jich ten komus dělalo.
Bylo by třeba je potrestat a nechat nahradit škody.
0 0
možnosti

NYCITY

14. 11. 2004 20:49
Re: oni
To už máme smůlu, aby komouši nahradili škody, co způsobili za 40 let svojí skvělé vlády. Ale neměli bysme je nechat škody teď- trochu změnili taktiku, hrajou si na demokraty, ale aby se neopakoval rok 1948- pravide slabá a rozháraná, lid nespokojený a bylo to v p...li.
0 0
možnosti

NYCITY

14. 11. 2004 20:02
Lepší než totáč
Kolegyně, kolegové, už jsem to tady říkal...přenesme se v čase před rok 1989...myslíte, že bychom tu takhle volně diskutovali??? Jestli si to opravdu myslíte, tak jste tu dobu nezažili a nevíte co sebou nesla za rizika a jak nás, nejenom 40tníky, poznamenala. Nechci a nepřipustím, aby moje děti vyrůstaly ve stejným hnoji jako já a moje generace (včetně generace našich rodičů). Není to teď právě to nejlepší co bych čekal, ale zapla'tpánbůh za to, věřte mi (jsem nemajetný zaměstnanec, co každý měsíc před vejplatou počítá korunu).
0 0
možnosti

maxip

14. 11. 2004 20:19
Re: Lepší než totáč
Opravdu. V r. 1989 jsme na internetu takto diskutovat nemohli. A to si představte, že Karel IV. byl takový nelida, že nedovolil poddaným ani kouka na telku a lítat eroplánem.
Ale teď vážně: Ono je třeba dávat na obě misky vah. Takovou hezkou zábavu, jakou je diskuse na těchto stránkách, jsem za "totáče" opravdu nemě. Ani počítač a mobil jsem neměl. Ani možnost výběru: Chodit na pracák, nebo nechat si od zaměstnavatele *rát na hlavu, nebo žít 24 hodin denně  jakožto OSVČ v masce podnikatele a s vibrujícím žaludkem, abych neprokec něco obchodně nevhodného. Tuto možnost volby jsem opravdu neměl, ani po ní netoužil.
0 0
možnosti
  • Nejčtenější

Írán zaútočil na Izrael. Armáda zachytila většinu střel, pomohli spojenci

13. dubna 2024  20:38,  aktualizováno  14.4 8:54

Sledujeme online Írán vyslal na Izrael desítky bezpilotních letounů a také rakety. Je to odveta za útok na íránský...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Ženu soudí za sex se psem i zneužívání syna a vnuka. Byla to terapie, hájí se

15. dubna 2024  12:28,  aktualizováno  13:33

U Krajského soudu v Ústí nad Labem začalo projednávání případu dlouhodobého sexuálního zneužívání,...

Z léta opět do mrazů. V příštím týdnu bude i sněžit, varují meteorologové

11. dubna 2024  16:11

Léto se ještě zdaleka neblíží. Upozorňují na to meteorologové a dodávají, že podle všech modelů do...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Ozbrojenci vtrhli do domu a svázali podnikatele s rodinou, zřejmě šlo o mstu

12. dubna 2024  9:44,  aktualizováno  15:08

Policisté z Česka i Německa pátrají na Domažlicku po ozbrojencích, kteří v noci na dnešek přepadli...

Krach jednání o důchodové reformě. ANO odmítá přijít, Jurečka ji pošle vládě

19. dubna 2024  12:33,  aktualizováno  13:52

Na další jednání na Hradě o důchodové reformě s prezidentem Petrem Pavlem a s ministrem práce a...

Kriminalisté řeší vraždu v Řepích, po napadení v autoservisu tam zemřel muž

18. dubna 2024  14:38,  aktualizováno  19.4 13:45

Pražští policisté vyšetřují případ napadení v autoservisu v Řepích. „Na místě byl zadržen jeden...

Za smrt narkomanky dostal muž 7,5 roku. Soud uvěřil, že jí chtěl opiáty pomoci

19. dubna 2024  13:39

Trest 7,5 roku vězení uložil dnes českobudějovický krajský soud muži obžalovanému ze zavinění smrti...

První sankce na radikální osadníky. EU je uvalila kvůli útokům na Palestince

19. dubna 2024  13:35

Evropská unie v pátek poprvé uvalila sankce na radikální izraelské osadníky kvůli jejich útokům na...