Ilustrační snímek

Ilustrační snímek | foto: Leila Hamdanovápro iDNES.cz

Policisté byli potrestáni za chybu v kauze údajného únosu Babišova syna

  • 10
Dva policisté byli kázeňsky potrestáni za chybu v kauze údajného únosu syna premiéra Andreje Babiše (ANO). Jejich chyba však neměla vliv na vyšetřování případu. Policisté dál zůstávají ve službě. Jak byli potrestáni, nelze kvůli zákonu o služebním poměru upřesnit.

Státní zástupce Ondřej Šťastný dříve uvedl, že pochybili policisté, kteří odložili oznámení Andreje Babiše mladšího, že je nedobrovolně držen na Krymu. Případ únosu policie později znovu otevřela a zabývá se jím. 

Státní zástupce neshledal v jednání policistů podezření z trestného činu, ale bylo s nimi zahájeno kázeňské řízení. „Nadřízený policistů s kázeňskou pravomocí toto řízení ukončil a konstatoval pochybení dvou policistů,“ sdělil mluvčí pražské policie Jan Daněk. 

Jeden z nich podle něj udělal administrativní chybu. „Druhým potrestaným byl nadřízený tohoto kriminalisty, který toto pochybení při kontrole práce svého podřízeného nezjistil,“ doplnil Daněk.

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video