Miloš Zeman a jeho dcera Kateřina | foto: Jan Zatorsky, MAFRA

Dcera prezidenta Zemana chce, aby otec změnil názor na sňatky homosexuálů

  • 1025
Kateřina Zemanová by ráda změnila názor svého otce, prezidenta Miloše Zemana, na sňatky homosexuálních párů. Prezident je odpůrcem legislativy, která by homosexuálům umožnila, aby uzavírali v Česku manželství. Již dříve uvedl, že je připraven takový zákon vetovat.

„Nezastupuji svého otce, ani nějakou politickou stranu a nemám veřejnou funkci. Ale homosexuály budu podporovat a budu jim pomáhat kdekoliv je potřeba,“ uvedla ve středu v rozhovoru pro Frekvenci 1. 

Již v úterý deník Blesk informoval o tom, že by byla ráda, aby její přátelé Tomáš a Rodrige mohli v Česku uspořádat řádnou svatbu, a nemuseli se omezit jen na registrované partnerství. 

Pro rozhlasovou stanici nyní Zemanová dodala, že s prezidentem již toto téma probírala. „Respektuje můj názor,“ uvedla. Dodala, že její otec považuje orientaci za velmi soukromou věc. Podle ní by ovšem mohl změnit v budoucnu postoj. „Nic není ztraceno. Budu se snažit změnit jeho názor a tuto problematiku s ním probrat,“ dodala v rozhovoru dcera prezidenta. 

Prezident Zeman již dříve řekl, že respektuje sexuální orientaci homosexuálů a nic proti nim nemá. Homosexuální vztah však podle něj nemůže rodit a vychovávat děti. Stát musí pečovat především o manželství, která děti vychovávají, dodal s tím, že právě k tomu je určeno manželství. 

Prezident Zeman uvažuje o vetu zákona o sňatku homosexuálů (11. 1. 2019):


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video