Karel Janeček Kampaň si hradí sám a je připraven vyčerpat celý limit 40 milionů pro první kolo. Dary nepřijímá. | foto: Petr Topič, MAFRA

Jestli jsem očkovaný? Neřeknu. Zlojed Klaus má s covidem pravdu, tvrdí Janeček

Celý článek jen pro členy

Chcete číst prémiové texty bez omezení?

Předplatit
Jako jeden z prvních oznámil kandidaturu na prezidenta matematik a byznysmen Karel Janeček. V rozhovoru pro MF DNES mluví o svých šancích, názorech na covid a očkování, posedlostí číslem 21 i o vztazích s bývalým premiérem Andrejem Babišem, který je jedním z favoritů prezidentských voleb.

Na rozhovor jste nám dal termín ve 12.21. Tisková konference, na které jste zahajoval kampaň, začala 21. ledna v 10.21. Číslo 21 se objevuje i ve vaší volební metodě D21 a názvu několika společností, které vlastníte. Není to už obsese?
Možná to tak může vypadat, ale kdyby to byla obsese, tak by to znamenalo, že mám nějaký problém. Což nemám, baví mě to. Je to má životní filozofie a samozřejmě i zajímavá hra. Mám k tomu hodně důvodů. Čísla 12 a 21 mají fascinující vlastnosti, které ukazují umění schované v matematice. Svým způsobem je to pro mě hra, která má i spoustu pozitivních důsledků. Mám zkušenosti, že když moje nadace dává dary složené z těchto čísel, tak to lidi zaujme. Nebo se díky tomu i naučí mocnit, což spousta lidí po škole zapomněla.

Pokud budu ve druhém kole prezidentské volby s Andrejem Babišem, nemám obavy, že bych nezvítězil.

Karel Janeček

Dočtěte tento exkluzivní článek s předplatným iDNES Premium

Měsíční

89
Předplatit
Můžete kdykoliv zrušit

Roční

890
Předplatit
Ušetříte 178 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Dvouleté

1 690
Předplatit
Ušetříte 446 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Připojte se ještě dnes a získejte:

  • Neomezený přístup k obsahu iDNES.cz, Lidovky.cz a Expres.cz
  • Více než 50 000 prémiových článků od renomovaných autorů
  • Přístup k našim novinám a časopisům online a zdarma ve čtečce
Více o iDNES Premium
Máte už předplatné? Přihlásit se
,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video