Logo televizního kanálu Fanda

Logo televizního kanálu Fanda | foto: TV Nova

Nova dostala Fandu do pozemního vysílání, naladí ho více diváků

  • 106
Kanál Fanda vysílá sice už šest týdnů, naplno dostal šanci až nyní. Televize Nova avizovala, že od pátečního odpoledne si Fandu naladí každý divák, který přijímá vysílání digitálně a přijímá kanály multiplexu 4. Dosud jej mohli sledovat lidé jen přes satelit nebo kabel.

Na šíření Fandy pozemním vysíláním se CET 21, která je držitelem licence Novy či Fandy, dohodla se společností Digital Broadcasting, která provozuje multiplex 4. Právě tato dohoda Nově umožnila, aby Fandu poslala do všech českých domácností.

Vysílat začal v pátek po 17. hodině. "Pro naladění Fandy je potřeba nejdříve spustit na svém set-top boxu nebo na televizoru s integrovaným digitálním tunerem automatické vyhledávání stanic," vysvětlila způsob naladění mluvčí Novy Marie Fianová.

Nový kanál televize představila v červenci. Od počátku jej koncipovala jako kanál bezplatný. Paradoxně několik týdnů se k němu dostali jen lidé, kteří si platili za programy šířené přes satelit nebo prostřednictvím mobilních operátorů. Televize se však od počátku netajila plánem dostat jej k divákům i prostřednictví digitálního vysílání.

Nový kanál Nova zaměřila především na mužské publikum. Vysílá denně od 8:00 mimo jiné filmy, seriály, sportovní přenosy, dokumenty a erotiku. Specialitou jsou například přenosy v zápasech bojového umění.

Aktuálně Nova slibuje filmy Hartova válka, World Trade Center nebo Klub rváčů (29.9.). V září pak živé přenosy boxerského duelu Kličko-Charr a zápasu UEFA Europa League. V říjnu pak přímé přenosy fotbalové Gambrinus ligy a hokejové Tipsport Extraligy a thrillery Nejhorší obavy, Peacemaker nebo Smrtící epidemie.

Společnost CET 21 nyní drží licenci celkem k pěti kanálům. Kromě Fandy a Novy provozuje také kanály Nova Cinema, Nova Sport a českou odnož hudební televize MTV.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video