Vizualizace blobu na pražské Letné

Vizualizace blobu na pražské Letné | foto: Studio Future Systems

Ježek píše kvůli knihovně Bémovi. Bém na Ježka nereaguje

  • 41
Ředitel Národní knihovny Vlastimil Ježek vyzval dopisem primátora Prahy Pavla Béma, aby hlavní město splnilo svůj slib daný před dvěma lety a prodalo knihovně pozemky na Letné. Uvedl to server Aktuálně.cz.

"Není nač čekat – tým Národní knihovna 27. února dojednal a antimonopolní úřad o soutěži na knihovnu rozhodovat nebude. Není důvod něco odkládat, teď je na řadě město," vysvětlil Ježek, proč listem zaútočil na Béma, aby splnil slib a Praha konečně uzavřela s knihovnou smlouvu o budoucí kupní smlouvě na parcely na Letné.

Ačkoli dopis podle razítka dorazil na magistrát 7. května, primátor ho podle svých slov dosud neviděl, a nechce na něj proto reagovat.

V textové zprávě, již Bém poslal MF DNES,  navíc připomněl, že hlavní město čeká naopak na verdikt ministerstva kultury jako zřizovatele knihovny a na antimonopolní úřad.

"Jasná tečka musí být učiněna za regulérností soutěže a následně musí ministerstvo rozhodnout o zrušení či pokračování soutěže. V případě druhém o  poskytnutí cca 6 miliard na stavbu blobu. Pak se můžeme bavit o pozemcích," vzkázal Bém do ředitelské kanceláře v Klementinu.

Vše Národní knihovně


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video