Diskuze

Ruští osvoboditelé kradli a znásilňovali. Co je pro Foldynu jen detail

Poslanec za ČSSD Jaroslav Foldyna je známý svou náklonností k Rusku. Při prezidentské volbě se podílel na šíření dezinformačních e-mailů a podpořil i Noční vlky, členy ruské motorkářské organizace, kteří přijeli uctít památku Rudé armády. Tento týden v Show Jiřího Ovčáčka ukázal, že nesouzní vždy ani s historicky platnými výklady druhé světové války.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DN

V každé válce trpí primárně civilisté, což je známý a ověřený fakt. Tam, kde přejde fronta je to o to hrůznější. Podstatný rozdíl je ovšem v tom, že když přicházeli příslušníci vítězně postupující RA, docházelo bezpochyby ke krádežím i znásilňování. Za odcházejícím, ustupujícím wehrmachtem, zejména příslušníky jednotek SS zůstávali nejenom okradení a znásilnění, ale též zavraždění.

1 1
možnosti
MM

abys ty rusaky neobhajoval za kazdou cenu!!Presne podle tradicniho soudruzskeho receptu " ale oni biji cernochy"Rv

0 1
možnosti
JN

J27a14n 42N50o42v89á78k

20. 12. 2019 17:29

Jako boxer má nepochybně posttraumatické změny mozku a vysoké hladiny bílkovin v mozkomíšním moku. Je to nemocný člověk. Tak mu dejte pokoj.

2 0
možnosti
JJ

J54o84s91e52f 50J30o38r84d12a

20. 12. 2019 12:33

O předcházejících úmluvách mezi USA a Ruskem týkajících se rozdělení území osvobozenách od Němců / nacistických armád/-y není třeba diskutovat. Americká armáda dobyla - osvobodila Plzeň a byla na cestě do Prahy, německá armáda se ráda s překotem vzdávala Američanům ze strachu před RA. Nebýt těch dohod či úmluv USA s Ruskem, byly by bývala Praha osvobozena američany, takto ale se Němci vzdali v Praze Vlasovcům a teprve 9.května přišla RA do Prahy. Tyto údaje si lze dohledat v historických dokladech.

1 0
možnosti
JU

To je všechno pravda. Co tím chcete vyjádřit v souvislosti s předmětným článkem?

0 0
možnosti
Foto

Ta protiruská vlna má původ kolem Sorose a spol

0 2
možnosti
JU

Pokud je "Foldyna znám svými sympatiemi k Rusku", jistě není mezi čechy sám a troufnu si tvrdit, že řada takových je ke svému postoji přivedena výhradně štvavou protiruskou kampaní, která se ve společnosti objevila cca před 10 lety.

Tuto kampaň mj. podněcují tzv. veřejnoprávní média. Důvod není zcela zřejmý, ale jistě někdo kalí vodu účelově. Další rusofobové pak vzniknou procesem "užitečných hlupáků" nebo, typicky v případě redaktorů atd. jako placení přisluhovači.

2 2
možnosti
JU

Ještě bych dodal, že zmíněná protiruská kampaň je jednou z více příčin, která rozeštvává českou společnost. Další dvě velká témata jsou postoj k Číně (paralelní téma k ruské "hrozbě" a téma milionu exkrementů).

Tento proces postupného rozeštvávaní společnosti a probouzení nenávistných citů je na postupu a kdoví, jak to skončí? Obvykle ne úplně tak, jak si přejí skrytí autoři.

1 2
možnosti
VK

Rusáci se chovali jako dobyvatelé, a nejen během bojů s tím rakouským čalouníkem, ale i dalších 40 let. Nedá se ale pominout fakt, že Stalina stvořil Západ včetně USA. Sovětský svaz v roce 1941 byla ekonomicky zaostalá země. Nikdy by nemohli zabrat půl Evropy. Podpora Hitlera začala rakouským anšlusem, pak Mnichovem atd. Kdo přivedl Rusa do střední Evropy byl Áda.

2 1
možnosti
JU

omylem jsem dal (-), ale s příspěvkem nutno souhlasit.

1 0
možnosti
VB

V56i97l69é23m 64B73a94r87á86k

19. 12. 2019 18:10

V květnu 2019 jsem napsal:

Úplné chucpe je, když obrovské ztráty Rudé armády způsobené vojenskou neschopností jejího velení a naprostým nerespektováním životů prostých vojáků, mají být dnes předmětem úcty. Proč? Ano, padlí vojáci si zaslouží úctu za své individuální hrdinství a politování za to, že byli zmrzačeni nebo zemřeli, když je hnali nevycvičené, špatně ozbrojené, jako dobytek proti kulometům. Samotný Sovětský svaz si naproti tomu zaslouží pouze pohrdání a odsouzení pro neschopnost svého politického vedení a vojenského velení, která vedla k úplně zbytečným ztrátám.

https://vilembarak.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=662784

4 1
možnosti
MM

Jiri Busek: X"Kdyby nebyl Mnichov tak se ta hitlerovská hydra mohla zaškrtit hned zpočátku a mohl být v Evropě možná klid."

Takova a podobna vyjadreni tady pisi rudi trollove; urceno pro nedostatecne informovane, nedostatecne vzdelane az nechapave

Jeste k tomu casto NESTOUDNE pridavaji tvrzeni, ze nebyt Mnichova, nebylo by Vitezneho unora a 41let komunisticke totality.X

-

Kdyby nebylo Mnichova, bylo by doslo k 2SV jen o neco drive, nic vic, nic mene.

V momente, kdy Hitler obsadil Rakousko v breznu 1938, bylo nakroceno k realizaci jeho planu na ovladnuti Evropy a zacatku 2SV - point of no return = bod nenavratu.

Kdyby nebylo Mnichova, stejne by bylo doslo k rozdeleni a okupaci Ceskoslovenska v 1939, ktere mel Hitler na seznamu jako c.2. po Rakousku.

V zari 1938 sice nebyl Hitler jeste 100% pripraven, ale rudi trollove vam nepriznaji, ze o to mene byly v te same dobe na valku pripraveny staty, ktere to pozdeji zasahlo: Polsko, Britanie, Francie, Belgie, Holandsko, USA...

Hitler mel zaruceny pocatecni uspech ve valce i bez Mnichova. Jednak momentem prekvapeni, protoze vsichni ostatni strkali hlavu do pisku a doufali, ze k nicemu nedojde, jednak proto, ze Nemecko bylo v uz v zari 1938 v porovnani se vsemi MNOHEM lepe vyzbrojene, vojensky i technologicky zorganizovane. Hitler mel ve valecnych pripravach nekolikalety predstih pred ostatnimi staty. Japonsko bylo ve svych planech jeste dale - zahajilo valecnou kampan v Asii v 1937 napadenim Ciny.

Tim vetsi blbost uvadet Mnichov jako stezejni pro uspech komunistickeho puce v 1948. Trolli uderka pocita s tim, ze mezi dnesnimi Cechy je hodne tech, kdo nemaji dostatecne velke historicke znalosti nasledkem prekrucovani historickych faktu v socijaaalistickych skolach a nedostatkem napravy vyuky dejepisu v ceskem skolstvi po 1989.

1 3
možnosti
BP

Demagogicky uz jen ten titulek. A odkud vzeslo to cislo o 20 000 znasilneni u nas? V Cesku sel rudoarmejec za znasilneni ke zdi. V Nemecku tomu mohlo byt jinak ale o tom se tu nejedna. Jake demagogie se jeste nedoziju?;-(

1 1
možnosti
VB

V91i36l83é64m 54B97a22r35á59k

19. 12. 2019 18:11

Ale houbelec. Babička se několik dnů schovávala k komůrce stavení.

1 0
možnosti
Foto

RUSOFOBIE...

"Musíte rozumět. Vedoucí bolševici, kteří se zmocnili Ruska, nebyli Rusové, nenáviděli Rusy, nenáviděli křesťany, Motivováni etnickou nenávistí, mučili a zabíjeli miliony Rusů bez špetky lidského svědomí. Říjnová revoluce nebyla to, co v Americe nazýváte "ruská revoluce". Byla to invaze a porobení ruského národa. Více z mých krajanů utrpělo v jejich krvavých rukou strašné zločiny, než jakýkoli lid nebo národ kdy utrpěl v celé lidské historii. To nelze dostatečne zdůraznit. Bolševismus byl největší lidskou řezničinou všech dob. Skutečnost, že většina světa ignoruje tuto skutečnost, je důkazem toho, že globální média jsou sama v rukou pachatelů."

Alexandr Solženicyn!!

5 4
možnosti
VB

V58i16l77é58m 51B87a10r92á78k

19. 12. 2019 18:14

Solženicin nikdy nepřistoupil na to, že Rusko není normální země a má asijské kořeny (Velká horda). Byl to ultranacionalista.

A kdo to byl, kdo se zmocnil Ruska?

Zkuste Richard Pipes, Rusko za starého režimu.

0 0
možnosti