Soukup tvrdí, že mu přišla v obálce nábojnice. Nahlásil to policii

  • 336
Majitel TV Barrandov Jaromír Soukup dostal v obálce nábojnici. Řekl to ve středu večer v jednom ze svých pořadů. Prý se tím ale zastrašit nenechá, záležitost nahlásil na policii. Policejní mluvčí sdělila, že informaci potvrdit nemůže.

„Minulý týden jsem dostal do práce obálku s nábojnicí, což je symbol výhrůžky. Pokud mi nějaký vtipálek chtěl touto cestou nahnat hrůzu, tak ho musím zklamat. Nepovedlo se mu to,“ prohlásil Soukup.

Své diváky ujistil, že ani přes výhrůžky nehodlá moderování několika pořadů na své stanice omezit. „I když by mně poslali třeba zlomenou tužku, nebo čím vším se vyhrožuje,“ dodal neohroženě mediální magnát.

Redakci iDNES.cz Soukup ve čtvrtek potvrdil, že záležitost nahlásil. „Policii jsme to oznámili a předali. Více udělat nemůžeme,“ napsal v SMS zprávě.

Mluvčí pražské policie Andrea Zoulová Soukupovo sdělení nepotvrdila. Redakci řekla, že se nemůže vyjadřovat k informacím o konkrétním člověku.

Jaromír Soukup vlastní vydavatelství Empresa Media a je generálním ředitelem TV Barrandov. Na této stanici moderuje několik pořadů. Jedním z nich je i talk show s prezidentem Milošem Zemanem. Za favorizování Zemana před prezidentskými volbami stanici kárala Rada pro rozhlasové a televizní vysílání. Po vyhlášení výsledků voleb Soukup s dalšími Zemanovými podporovateli a fanoušky vystoupil s prezidentem na jednom pódiu.

Letos v lednu Soukupa „ocenil“ Český filmový a televizní svaz, když mu udělil anticenu Zlatý citron. Porota mu ji udělila za „neuvěřitelné konferování ‚diskusních‘ pořadů v TV Barrandov, které jsou bizarním koktejlem diletantství a účelového politického aktivismu“.

Podnikatel Soukup do politiky zasahoval ještě před prezidentskou érou Miloše Zemana. Dříve spolupracoval a podporoval Stranu zelených, v roce 2006 se stal náměstkem resortu školství, který Zelení spravovali. Jeho společnost Médea zajišťovala nákup inzertního prostoru také pro Věci veřejné (VV).

Michal Horáček odmítl „kádrovací“ nástěnku:


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video