Vůz, v kterém boural Roman Janoušek, patřil společnosti Ora print.

Vůz, v kterém boural Roman Janoušek, patřil společnosti Ora print. | foto:  Dan Materna, MAFRA

Janoušek boural ve voze Ora print, vztah s firmou přitom odmítal

  • 53
Lobbista Roman Janoušek způsobil loňskou nehodu v autě, které patřilo společnosti Ora print. Tedy firmě, která v minulosti získala předraženou zakázku od VZP a její představenstvo vedl Radek John. Janoušek, který v červenci kvůli nehodě stane přes soudem, dosud tvrdil, že firmu již před lety opustil. Informoval o tom deník Právo.

Vlastnictví vozu podle deníku zmiňuje obžaloba k Janouškově případu, portál iDNES.cz informaci ověřil z vlastních zdrojů.

Zatím se uvádělo, že Porsche Cayenne, kterým lobbista loni v březnu srazil  podnikatelku, patřilo přímo Janouškovi. Podle obžaloby měl auto od Ora printu pronajaté.

Vydavatelská firma, kterou Janoušek spoluzaložil, v letech 2002 až 2010 získala od Všeobecné zdravotní pojišťovny 700 miliónů korun. Pro pojišťovny vydávala například předražený časopis. Představenstvo Ora printu léta vedl Radek John.

Janoušek uváděl, že firmu opustil v roce 2002. Spekulovalo se však, že zůstal jejím majitelem skrytým za anonymní akcie.

Podívejte se na rekonstrukci nehody lobbisty Janouška:

Janouškovi kvůli nehodě hrozí až 18 let vězení za pokus o vraždu a za ohrožení pod vlivem návykové látky, soud začne v červenci (více čtěte zde). Státní zastupitelství zprvu vinilo Janouška z úmyslného těžkého ublížení na zdraví, v lednu však zpřísnilo právní kvalifikaci na pokus o vraždu.

Tělo ženy, kterou Janoušek srazil svým vozem, odletělo po nárazu do vzdálenosti zhruba 13 až 14 metrů (více čtěte zde).

Sraženou ženu Janoušek odškodnil, částku však ani jedna ze stran nezveřejnila. Podle dřívějších informací však ženě dal trojnásobek bodového ohodnocení zranění, které vyčíslili lékaři. Média spekulují o statisících až milionech korun.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video