Jana Nečasová se stala předsedkyní Asociace na ochranu týraných zvířat.

Jana Nečasová se stala předsedkyní Asociace na ochranu týraných zvířat. | foto:  Petr Topič, MAFRA

Z vlády do útulků: Nečasová se dala na pomoc zvířatům

  • 136
Bývala nejbližší spolupracovnicí někdejšího premiéra Petra Nečase. Dnes Jana Nečasová (dříve Nagyová) věnuje svou péči opuštěným, zraněným či týraným zvířatům. Zejména kočkám a psům.

Podle zjištění MF DNES se z manželky bývalého premiéra stala předsedkyně Asociace na ochranu týraných zvířat. Spolek byl v obchodním rejstříku zapsán letos v srpnu.

„Jsme asociace, jejímž cílem je pomáhat již vzniklým a fungujícím útulkům, jakož i útulkům, které teprve plánují svoji činnost zahájit. Chceme zlepšit komunikaci se státní správou a sjednotit podmínky pro adopci zvířat v ČR,“ stojí v úvodu webových stránek spolku Animae.

Ten sídlí na stejné pražské adrese, na níž se dříve Nečasová s dcerami snažila rozjet butik s módním zbožím. Dostat se do něj a něco si v něm koupit mohly ale nakonec zřejmě jen Nečasovou prověřené zákaznice. Ostatním byl vstup do prostor salonu zapovězen.

Navzdory informaci, že spolek pomáhá už od loňského roku, a také fotografiím s pamlsky či pelíšky pro kočky a pejsky, nebylo ale včera možné zjistit další podrobnosti o chodu nově založené asociace.

Nedostupná nadace

Na kontaktním telefonním čísle se ozývá hlasová schránka, na mail nikdo neodpověděl a bez reakce zůstaly i dotazy zaslané SMS zprávou přímo Janě Nečasové.

Ta se jen na sociální síti pochlubila, že letos v červnu věnovala do aukce na podporu akce kraslického útulku Konec toulání knihu se svým příběhem Nečas Jany Nagyové, tričkem české olympijské reprezentace či svíčkou s podobiznou kočky.

Někdejší šéfka kabinetu premiéra se ani v minulosti netajila svou láskou k čtyřnohým mazlíčkům. Do Hrzánského paláce nebo Strakovy akademie ji totiž podle tehdejších zaměstnanců čas od času doprovázely i dvě fenečky boloňského psíka – Jasmínka a Lily.

Její slovo bylo slovo Boží, řekl u soudu o Nečasové řidič Úřadu vlády

Víc než kočky a psi nyní ale někdejší vysokou úřednici nejspíš dál zaměstnávají soudy, kde se zpovídá v případu tzv. trafik pro poslance ODS, za krácení daní z luxusních darů nebo kvůli údajnému zneužití Vojenského zpravodajství.

Naposledy v září zrušil pražský vrchní soud předchozí rozsudek v případu údajného vyzrazení utajované zprávy BIS a věc přikázal projednat znovu. Původní verdikt ukládal Nečasové podmínku v délce 1,5 roku a tříletý zákaz práce ve funkcích s přístupem k utajovaným informacím.

Po nuceném odchodu z Úřadu vlády a krátkém pobytu ve vazbě se Nečasová chtěla stát osobní koučkou a radit druhým v osobním rozvoji. Nechtěná publicita ale zřejmě zhatila její plány.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video