náhledy
Hostem pořadu Rozstřel je Jana Hajšlová, vedoucí Ústavu chemie a analýzy potravin a výživy VŠCHT.
Autor: Radek Vebr, MAFRA
Hostem pořadu Rozstřel je Jana Hajšlová, vedoucí Ústavu chemie a analýzy potravin a výživy VŠCHT.
Autor: Radek Vebr, MAFRA
Hostem pořadu Rozstřel je Jana Hajšlová, vedoucí Ústavu chemie a analýzy potravin a výživy VŠCHT.
Autor: Radek Vebr, MAFRA
Hostem pořadu Rozstřel je Jana Hajšlová, vedoucí Ústavu chemie a analýzy potravin a výživy VŠCHT.
Autor: Radek Vebr, MAFRA
Hostem pořadu Rozstřel je Jana Hajšlová, vedoucí Ústavu chemie a analýzy potravin a výživy VŠCHT.
Autor: Radek Vebr, MAFRA
Hostem pořadu Rozstřel je Jana Hajšlová, vedoucí Ústavu chemie a analýzy potravin a výživy VŠCHT.
Autor: Radek Vebr, MAFRA
Jana Hajšlová absolvovala Vysokou školu chemicko-technologickou (VŠCHT), Fakultu potravinářské a biochemické technologie. Následoval postdoktorandský pobyt v Nizozemsku na Free University of Amsterdam i studijní pobyty ve Švédsku, USA a Velké Británii.
Autor: David Neff, MAFRA
Konzervanty, barviva, sladidla, „éčka“, zahušťovadla, protispékavé látky... K vylepšení vzhledu, chuti, vůně i struktury potravin a k prodloužení jejich trvanlivosti se užívá přes dva tisíce převážně chemických látek. Jsou pod průběžnou kontrolou, vědecké studie občas ale u některých nově odhalí zdravotní rizika. Prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc., z Ústavu analýzy potravin a výživy na Vysoké škole chemicko- -technologické (VŠCHT) v Praze uvádí jako čerstvý příklad titanovou bělobu, používanou v zubních pastách, ale i v řadě pekárenských výrobků (polevy), cukrovinkách, práškových omáčkách či polévkách...
Autor: David Neff, MAFRA
Jana Hajšlová
Autor: David Neff, MAFRA
Jana Hajšlová
Autor: David Neff, MAFRA
Profesorka Jana Hajšlová, vedoucí Ústavu analýzy potravin a výživy VŠCHT v Praze
Autor: Tomáš Krist, MAFRA