Senátor Jan Hajda

Senátor Jan Hajda | foto: Michal Růžička, MAFRA

Zemřel senátor břeclavského obvodu Jan Hajda, bylo mu 68 let

  • 28
Ve věku 68 let zemřel břeclavský senátor Jan Hajda. Redakci iDNES.cz to potvrdil tiskový mluvčí ČSSD Mikuláš Klang. Hajdovi letos končilo šestileté volební období v horní parlamentní komoře. Byl v ní od roku 2006.

Podle jihomoravské předsedkyně ČSSD Naděždy Křemečkové Hajda zemřel v úterý okolo 4:30. Podle předsedy břeclavské organizace strany Jaroslava Války bojoval s nemocí. 

„Dnes ráno jsem obdržel zprávu od rodiny o úmrtí našeho kolegy senátora a mého přítele Jana Hajdy. Zemřel po těžké nemoci dnes ráno. Odchod dobrého člověka mě vždy naplní smutkem. Rád bych vyjádřil upřímnou soustrast jeho rodině a blízkým,“ uvedl prostřednictvím mluvčí Senátu Evy Davidové předseda Senátu Milan Štěch.

Se smutkem přijal zprávu o Hajdově úmrtí i bývalý jihomoravský hejtman Michal Hašek, podle kterého byl Hajda moravský zemědělec a vinař tělem i duší. „Vždy jsem si cenil jeho odborné erudice podložené praktickými celoživotními zkušenostmi v zemědělském podniku. Upřímnou soustrast pozůstalým a Honzo, čest tvojí památce,“ řekl Hašek.

Doplňovací volby se v břeclavském obvodu konat nebudou. Podle volebního zákona se totiž doplňovací volby nekonají v posledním roce před uplynutím volebního období senátora. Uskuteční se tedy až řádné volby na podzim. 

Hajda byl předsedou senátního Podvýboru pro cestovní ruch Výboru pro hospodářství, zemědělství a dopravu a členem Výboru pro hospodářství, zemědělství a dopravu. Působil i ve Stálé komisi Senátu pro rozvoj venkova.

27.února 2018 v 09:02, příspěvek archivován: 27.února 2018 v 09:15

Dnes v noci ve věku 68. let zemřel náš senátor Jan Hajda. Senátorem za obvod č. 56 - Břeclav byl do roku 2006. Od roku 2008 byl předsedou Výboru pro hospodářství, zemědělství a dopravu Senátu PČR a členem Stálé komise Senátu pro rozvoj venkova. Upřímnou soustrast celé rodině. https://t.co/xLaEVY2zxT

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video