Předseda Svazu odborů služeb a dopravy Jaromír Dušek.

Předseda Svazu odborů služeb a dopravy Jaromír Dušek. | foto: Stanislava Petele, MF DNES

Jak vím, že je Žaluda gay? Nejezdí na lyže s děvčaty, říká Dušek

  • 1481
Předseda Svazu odborů služeb a dopravy Jaromír Dušek navzdory odsouzení, které si vysloužil, nevzal svá slova zpět. Právě naopak. Na svých výrocích a více než svérázných konstrukcích trvá. "Opakuji: homosexuálům je na železnici nadržováno," řekl MF DNES Dušek.

Proč, když kritizujete šéfy Českých drah, hrubě útočíte na homosexualitu?
Tak především: mezi homosexuály mám spoustu dobrých přátel a léta s nimi chodím na pivo. Ale vadí mi, když z Českých drah musí kvůli homosexuálním vazbám odcházet špičkoví odborníci, aby udělali místo dalším homosexuálům, kteří přicházejí k železnici jen s pomocí homosexuálů v jejím vedení.

Odborář Dušek je nežádoucí osoba a homofobní hlupák

Názor Viliama Bucherta

To vážně chcete říci, že heterosexuál má u železnice smůlu?
V jejím vedení určitě. Začíná se z toho vytvářet mocenská ekonomická struktura. A to je přece zrovna tak špatně, jako když si někdo zaměstná ve vysoké funkci svoji milenku. Heterosexuál - to je teď ve vedení železnice handicap. Čert vzal sexuální orientaci šéfů železnice. Lhostejný mi ale není jejich ekonomický diletantismus. Vytváří struktury, za něž daňoví poplatníci i stát zaplatí miliardy.

CO ŘEKL DUŠEK

Homosexuál Žaluda drží s homosexuálem Slamečkou, homosexuál Slamečka má vazby na homosexuála Nováka. A na ministerstvu dopravy je těch homosexuálů natahanejch tak dvacet a ve vedení drah tak třicet, a tihle lidé absolutně ovládají České dráhy. Můžu vám říct, že se tam bojím ohnout pro tužku na chodbě. (celý rozhovor Lidových novin čtěte zde)

Chápu to opravdu správně? Tvrdíte, že výběr lidí do vedení Českých drah je skutečně ovlivněn sexuální orientací?
Jednoznačně. Opakuji: homosexuálům je na železnici nadržováno. Kvůli nim museli odejít odborníci z ministerstva dopravy, ale i z Českých drah. Na jejich místa nastoupili bez výběrového řízení a vzdělání lidé s homosexuální orientací. Jde o výměnu desítek lidí. Vám to přijde normální?

A jak vůbec víte, že Gustáv Slamečka (ministr dopravy), Petr Žaluda (ředitel Českých drah) a Jan Novák (šéf Úřadu vlády) jsou homosexuálové?
Fakt, že Slamečka jel s Novákem na třítýdenní vánoční dovolenou do Arabských emirátů, je veřejným tajemstvím. A jestliže pan Žaluda jezdí s mými kamarády homosexuály na lyže a nikdy s žádným děvčetem, tak tohle si vysvětlujete jak?

To vás vůbec nenapadlo, že se svými slovy homosexuálů dotknete?
Znovu - nekritizuji homosexuály, ale konkrétní lidi, kteří resortu dopravy natolik škodí, že je v zoufalém stavu. Jestli je někdo z homosexuálů v těchto strukturách, tak ať se klidně cítí dotčen. Já se cítím dotčen jako daňový poplatník, který to zaplatí. A měli by se cítit dotčeni i ti homosexuálové železničáři, kteří kvůli neschopnosti konkrétních lidí řídit podnik přijdou o práci.

Brněnské sdružení gayů a leseb STUD vám nabízí tužku na provázku, abyste se prý - když vám na ministerstvu dopravy upadne tužka - nemusel pro ni v obavách o svou bezpečnost shýbat.
Jediní pochopili, že šlo o nadsázku. Cožpak si může vážně někdo myslet, že ho mohou na ministerstvu dopravy znásilnit na chodbě? Cožpak je slovo homosexuál zaklínadlem, které se nesmí vyslovovat? Kvůli tomu jsem už ale dostal dvě výhrůžné esemesky, že zabijí moji rodinu. A pak že já jsem netolerantní.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Nejlepší videa na Revue