Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Diskuze

Velmoc černých chovů. Z Česka do ciziny putuje 50 tisíc psů ročně

Z Česka se stává velmoc ilegálních množíren – do západní Evropy ročně putují desetitisíce takových zvířat. Je to byznys, ve kterém se protočí 1,5 miliardy korun ročně. A tak si stát chce na velkochovatele psů tvrdě došlápnout.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Dacan Prej veterinář

0 0
možnosti

No zřejmě se jedná o množitele psů bez PP. Ať stát zavede povinné čipování bezpapíráků pod pokutou a ono to mnozitele přejde,protože se dají dohledat zpětně......

0 1
možnosti

co se týče toho převážení štěňat přes hranice, tak psi podle veterinárního zákona museli povinně mít EU pasy (tj očkovací průkazy modré s hvězdičkami), očkování, mikročip, a tyto pasy musí být zaregistrované do databáze úředně schváleným veterinářem. Takže v tomto případě byly čipy povinné a stát nemusí nic nově zavádět.

0 0
možnosti

Cílem těchto tažení je zakázat jakékoliv komerční využívání zvířat. Kožešinové farmy, chov štěňat pro peníze, komerční chov zvířat na maso, vejce a mléko. Krůček po krůčku, a vždy s manipulací veřejnosti, která má prostě ráda zvířata, a skočí na vějičku.

Člověk má právo chovat zvířata s odpovědností dobrého hospodáře. Na tomto principu je nutno trvat. Toto právo je podlými metodami potlačováno.

Nebyl by vůbec problém ošetřit komerční chov štěňat pomocí stávající legislativy. Stanovit pravidla, např: 1.že od 3 dospělých psů v bytě a od 6 v rodinném domě musí být veterinárně schválená stanice. 2.Na chov štěňat od více než 2 fen aby musel být živnostenský list. 3.Stanovit pravidla o velikosti a vybavení ubikací pro několik skupin plemen a velikostí psů, bez toho by nešlo získat veterinární registraci. 4.popsat podmínky pro chov psů, včetně jejich potřeby socializace s člověkem, klidně specifikovat počet hodin; 5.využít zákon na ochranu zvířat proti týrání, podle něhož je týrání, kdykoliv zvířeti nejsou zabezpečeny jeho základní potřeby (včetně zmíněné socializace).

Nyní veterinářům chybí specifikace těchto základních potřeb v zákoně ve formě čísel, a nemají se čeho chytit, mimo svého subjektivního pocitu, který se v odvolacím řízení těžko obhajuje.

4 3
možnosti

Já bych ještě doplnil, že pořízení psa by mělo být podmíněno souhlasem sousedů.

0 8
možnosti

Všem, co kupují štěňata bych přála vidět naší dočásku Angie. Je jí cca 8 let, dle veteřináře má za s sebou desítky štěňat, nemá svaly, protože musela žít na malém prostoru, bojí se trávy, nechce opouštět byt, díky nadaci Naděje kavalíra mohla dostat potřebnou léčbu, operace a léky, tisíce korun, ale psychicky je na tom hodně špatně, budu doufat, že se to zlepší, prostě byla jen stroj na štěňata, která si lidé koupí přece z domácího chovu za 4tisíce ;-€

4 2
možnosti

naše zlatíčko je na tom podobně, také zachráněná od množky. Tělíčko jsme uzdravili, šrámy na duši už ale zůstanou na vždy ;-(

0 0
možnosti

P18a50v45e56l 73R14u40s

22. 6. 2017 10:27

Ano, je zde velký problém s množírnami, státu utíkají peníze, jak je v článku napsáno. Ale když se množírny zlikvidují, stát stejně žádnou korunku neuvidí.

Zde je problém s týráním zvířat, to obohacení je už vedlejší.

Majitel množírny chce mít štěňata (koťata, králíky, kozy, kanáry atd.) v dobrém stavu, aby při prodeji zákazník nabyl dojmu, že je vše OK. Proto množitel musí někde nakoupit léky, aby matky udržel v životaschopném stavu a mladé pochopitelně také. A odkud ty léky vzít? V drogérii či ve večerce je nekoupí, takže známý veterinář.

A jak dotyčného množitele udat? Stačí telefonicky či SMS. Anebo pár kašparů, kteří si "sousedy" natočí na mobil a dají do nějaké TV. A tím to končí. Načalstvo veterinární správy vyšle svého dělňase na prověření udání. A ten dělnas veterinář, napřed pošle doporučený dopis, kde množiteli napíše, aby si uklidil k rodičům nebo k sourozencům problémová zvířata, protože za deset dní, v 09:45 hod. přijdeme k tobě na kontrolu, nějaký syčák tě udal. A dle fotek, co nám poslal, to vypadá na tvého souseda ze spodní strany........

5 0
možnosti

když chlupatého parťáka, tak buď ověřený chov a štěně/kotě s PP, nebo útulek, všechno ostatní zavání množkama. Jo a pak záchrana z ulice (což se ČR týká hlavně kočenek), popř. od nějakýho d...la, který by ty nebožátka utopil nebo se jich jinak hnusně zbavil (a de...la se zbavit následně).

5 0
možnosti

Pokud jde o záchranu koček z ulice, tak zde bych namítl, že je hloupost domnívat se, že kočka, která je venku, je ztracená nebo vyhozená. Často se jedná o kočku, která má domov, mají ji tam rádi, ale teď je na procházce a ráda by se zase vrátila.

A takové se každý soucitný člověk rád ujme ("to je krásná kočička, dobře krmená, s čistým kožíškem, ani blechy nemá....")

Za uplynulých 20 let se nám tímto způsobem několik koček ztratilo.

1 0
možnosti

Před lety se mi stalo, že jsem spolu se svým šéfem projížděl autem přes nějakou vesnici a na vratech jednoho domu byl nápis "Prodám štěňata" Hlasitě jsem se tomu podivil, kdo může být takový blázen, aby za štěňata chtěl peníze. Štěňata se přece dávají za krabičku cigaret, přesněji, ten kdo se chce štěněte zbavit přidá k němu krabičku cigaret a pytel granulí. Ovšem s tímto názorem jsem u šéfa narazil. Jeho manželka měla doma fenku kokkršpaněla bez pp a šest štěňat neznámého původu a trpěla fixní ideou, že prodejem získá přinejmenším tolik peněz, co ji stálo krmení a očkování a telefony a inzerce....

Ale stejně jsem měl pravdu já.

2 1
možnosti

Koťata i štěňata se dávají i prodávají. Našeho prvního kocoura jsme dostali zadarmo, druhou kočku jsme koupili (sibiřka s PP - táhne jí na 20 rok :) Podle mého, když už chcete určitou rasu, je lepší s papírama a ne z množíren, protože tam je aspoň jakási záruka, že se s tím zvířetem nebudete trápit skrz jeho neduhy způsobené nekvalitním odchovem. To za ušetřené peníze nestojí. Pokud je vám rasa jedno, pak jistě najdete v okolí někoho, kdo vám rád věnuje voříška nebo „obyčejnou“ kočku.

3 0
možnosti

Tak hlavně jsme velmoc která má nejvíc poch*aných a po*raných chodníků. A když už máte to štěstí že nešlápnete do ho*na, kdejakej čokl bez vodítka a košíku se snaží kamarádit s vaší ratolestí, která nechápe proč se na ní to zvíře velké jako ona tak sápe ...

5 12
možnosti

Proč ne, Švejkovská tradice... Pokud ta zvířata netrpí někde v těsných klecích, nemám s tím problém.

1 7
možnosti
Foto

Jenže ona asi trpí...

1 0
možnosti

Ilegální štěňata jsou štěňata bez průkazu původu. Pakliže máte takového pejska, neměl by jste ho nechat dále množit za účelem "zisku", tzn. že byste pak případná štěňátka někomu dále prodal. Takové psy se rovněž doporučuje kastrovat, aby nedošlo k dalšímu nechtěnému množení. To je celé.

5 5
možnosti

Žádný zákon, který tvrdí, že pes bez PP je ilegální, naštěstí neexistuje a doufám, že ani existovat nebude.Rv

2 0
možnosti
  • Nejčtenější

Írán zaútočil na Izrael. Armáda zachytila většinu střel, pomohli spojenci

13. dubna 2024  20:38,  aktualizováno  14.4 8:54

Sledujeme online Írán vyslal na Izrael desítky bezpilotních letounů a také rakety. Je to odveta za útok na íránský...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Ženu soudí za sex se psem i zneužívání syna a vnuka. Byla to terapie, hájí se

15. dubna 2024  12:28,  aktualizováno  13:33

U Krajského soudu v Ústí nad Labem začalo projednávání případu dlouhodobého sexuálního zneužívání,...

Ozbrojenci vtrhli do domu a svázali podnikatele s rodinou, zřejmě šlo o mstu

12. dubna 2024  9:44,  aktualizováno  15:08

Policisté z Česka i Německa pátrají na Domažlicku po ozbrojencích, kteří v noci na dnešek přepadli...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Na začátku byl tajný projekt. Jak vypadá stanice metra, kterou nikdy nejel vlak

14. dubna 2024

Premium Nenápadná plechová vrata naproti Úřadu vlády na pražském Klárově skrývají velké tajemství. Praha se...

Státu propadly pozemky za pět miliard. Vlastníci se o ně včas nepřihlásili

20. dubna 2024

Premium Česko letos velmi zbohatlo. Získalo do svého majetku rozsáhlé pozemky miliardových hodnot po...

Režim nás zatáhne do války, děsí se Íránci. Ultrakonzervativci v zemi posilují

20. dubna 2024

Premium Zdaleka ne všichni Íránci podporují místní konzervativní islámský režim a jeho válečné choutky....

Rozhazoval výzvy k svržení vlády. Pak se u místa, kde soudí Trumpa, zapálil

19. dubna 2024  20:17,  aktualizováno 

Muž se polil se a následně zapálil v New Yorku před soudní budovou, kde se koná proces s americkým...

Dostálové se ptali na její angličtinu a Farského, zda dá zase přednost stáži

19. dubna 2024  19:15,  aktualizováno  21:09

Nejzajímavější částí debaty kandidátů do voleb v Evropském parlamentu byly otázky studentů, kteří...

Rodiny bez životního pojištění přicházejí o peníze
Rodiny bez životního pojištění přicházejí o peníze

Řada maminek řeší u dětí odřená kolena, škrábance, neštovice nebo třeba záněty středního ucha. Z těchto příhod se děti většinou velmi rychle...