Každý den vše podstatné v pěti minutách. iDNES.tv spouští Zprávy a web

  • 37
Videoportál iDNES.tv spustí už v pondělí nový zpravodajský servis. Pořad Zprávy přinese každý den v 18 hodin souhrn klíčových událostí z České republiky i ze světa. Čtenáři a diváci najdou Zprávy i množství dalších pořadů na nové, přehledné stránce iDNES.tv.

Videotým portálu iDNES.cz tak po úspěšném volebním servisu nabídne divákům denně reportáže ze všech regionů, výroky dne, reakce politiků i přímé vstupy z míst, kde se něco děje. To vše v pěti minutách.

„Krátké shrnutí hlavních událostí dne je přirozeným doplněním portfolia našeho videozpravodajství. iDNES.tv v něm představí i nové tváře. Zprávy budou každý podvečer moderovat Karla Mráčková nebo Romana Svobodová,” říká šéfredaktorka iDNES.cz Naděžda Petrová.

Obě mají zkušenosti s televizním zpravodajstvím. Rychlý pětiminutový přehled událostí přesto považují za výzvu.

„Jsem ráda, že také iDNES.cz přichází s denním obrazovým souhrnem. S radostí jsem se podílela na přípravě tohoto projektu a zároveň se už těším na diváky,“ svěřila se Karla Mráčková.

Podobně to vnímá i Romana Svobodová: „Na novou zkušenost se moc těším a doufám, že moderované zprávy budou diváky bavit stejně, jako mě baví jejich příprava.“ Moderátorky se budou před kamerou střídat v týdenních intervalech.

Na iDNES.tv vše přehledněji a na jednom místě

Videotým iDNES.cz vyprodukoval za více než 17 let své existence tisíce videí a desítky pořadů. Nově je diváci najdou přehledně na stránce iDNES.tv, která prošla výraznými změnami. Lidé si mohou vybrat v navigaci a třídit podle pořadů, živých přenosů nebo jednotlivých videí.

„Cílem je nabídnout divákům přehlednější a graficky čistší vzhled. Součástí je i program iDNES.tv, aby divákům nic neuteklo,” dodává Naděžda Petrová.

Kromě každodenní relace Zprávy nabídne iDNES.tv diskusní pořad Rozstřel s šéfredaktorem MF DNES Jaroslavem Pleslem a moderátorem Vladimírem Vokálem. Další díly cyklu Před 100 lety nebo kulturní magazín Za scénou. V průběhu příštího roku přibudou pořady další.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video