Rozsáhlý požár v pařížské katedrále Notre-Dame. (15. dubna 2019) | foto: Reuters

Videa týdne: Hořící katedrála, slávisté v Londýně a Assange na skejtu

  • 0
V uplynulém týdnu diváky webu iDNES.tv nejvíce zaujala videa hořící pařížské katedrály Notre-Dame. Aby ale videa týdne nebyla monotematická, vybrali jsme i další záběry, na které jste klikli. Uvidíte slávistické fanoušky v Londýně, ukážeme vám Juliana Assange, jak jezdí na skejtu ve svém azylu, mladá matka vám vysvětlí, proč nekojí venku a podíváte se na záchranářské cvičení na ruzyňském letišti.

První záběry hořící katedrály Notre-Dame vyvolaly úžas snad všech, kdo je v pondělí viděli. Záběry ze sociálních sítí ukazovaly mohutný dým stoupající ze slavné stavby. Okolí památky bylo evakuováno. Katedrálu se sice podařilo zachránit, škody jsou ale velmi velké.

Ještě žádný český tým v samostatné historii nevyřadil v pokročilé fázi fotbalových pohárů anglického soupeře. A nepodařilo se to ani Slavii, ačkoliv v v odvetě čtvrtfinále Evropské ligy vstřelila na hřišti Chelsea tři góly. A velký dojem na Stamford Bridge zanechali také fanoušci sešívaných.

Ekvádorské velvyslanectví v Londýně vyhostilo zakladatele serveru WikiLeaks Juliana Assange, protože zveřejnil osobní fotografie prezidenta Lenína Morena. Podle Ekvádorců se Assange, kterého minulý týden zatkla britská policie, navíc choval hrubě k zaměstnancům ambasády a opakovaně jim vyhrožoval zveřejněním tajných informací.

V pondělí od jedenácti hodin dopoledne se některé ženy organizovaně vydaly kojit své ratolesti do poboček Raiffesenbank. Krátce před jedenáctou jich byla před pražským palácem Astra přibližně desítka. Akci uspořádali na protest proti incidentu, který se stal na konci března, kdy ochranka pražské Raiffeisenbank upozornila kojící ženu, ať se zahalí.

Boeing 737 MAX, který má problémy s levým motorem, přistává na Letišti Václava Havla Praha. Při dosedu se mu ale rozlomí část podvozku a někteří cestující vypadnou na přistávací plochu. Tak to vypadalo ve středu na Letišti Václava Havla, kde si více než 200 záchranářů zkoušelo, jak jsou schopni zvládnout případnou havárii letadla. Ač šlo o nácvik, vše vypadalo velmi reálně.

SMLSALOVINY aneb jak žít a přežít

Sledovat další díly na iDNES.tv

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video