Adriana Krnáčová

Adriana Krnáčová | foto:  Tomáš Krist, MAFRA

Krnáčová na podzim skončí v politice, chce se více věnovat rodině

  • 478
Pražská primátorka Adriana Krnáčová nebude na podzim kandidovat v komunálních volbách. V rozhovoru pro MF DNES uvedla, že zůstane jen řadovou členkou hnutí ANO. Své rozhodnutí už oznámila šéfovi strany Andreji Babišovi, který ji několikrát kritizoval.

„Rozhodla jsem se, že dál už pokračovat nebudu,“ uvedla primátorka. Přestože Krnáčová říká, že svou pražskou misi považuje za splněnou, nejspíš nechtěla jít do předem ztracené bitvy. Poslední ranou pro její oslabenou pozici byl nedávný výrok o „zpovykaných Pražácích“, jímž reagovala na stížnosti obyvatel města na špatně plánované opravy. 

Za výrok se sice omluvila, ale vytkl jí ho právě Babiš. „Paní primátorka by měla víc zvažovat, co říká,“ vzkázal jí.

Sama Krnáčová mluví o vyčerpání a o tom, že se chce více věnovat rodině, zejména malému vnukovi.

Tvrdí, že do čela Prahy přišla jako krizová manažerka a že nejhorší problémy vyřešila, ač většina Pražanů, kteří marně čekají na novou trasu metra a volají po lepší koordinaci dopravních staveb, to vidí jinak.

Poslední otázkou je, co bude s Krnáčovou dál. Spekuluje se, že jazykově dobře vybavená primátorka by se mohla stát velvyslankyní v Německu. Ona to na přímý dotaz popírá.

Adriana Krnáčová se v Rozstřelu vyjadřovala mimo jiné k taxikářům (09/2017)


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video