Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

1:54

Tímto ukončujeme online přenos a děkujeme všem odběratelům za pozornost.

1:53

Dnešní hlasování poslanců o důvěře druhému Babišovu kabinetu se uskutečnilo 264. den od sněmovních voleb.

  • Hnutí ANO obsadilo v kabinetu deset křesel, pět přepustilo nominantům ČSSD.
  • Sociální demokracie má reálně jen čtyři členy vlády, když Zeman odmítl jmenovat Miroslava Pocheho ministrem zahraničí. Diplomacii nyní řídí vicepremiér a ministr vnitra Jan Hamáček (ČSSD).
  • Babiš zase musel na poslední chvíli hledat nového ministra spravedlnosti potom, co kvůli podezřením z opisování v diplomových pracích rezignovala Taťána Malá. Stal se jím právník Jan Kněžínek.
1:47

1:44

Česká republika má vládu s důvěrou, což je jakési ukončení té nestability. Ta horší zpráva je, že je to vláda podporovaná komunisty poprvé po revoluci, uvedl předseda hnutí Starostové a nezávislí Petr Gazdík.

1:36

Rozhodnutím o vyslovení důvěry vládě skončila půlroční politická krize v České republice. Jsem přesvědčený, že je to pro občany České republiky dobrá zpráva, uvedl po jednání poslanců předseda komunistů Vojtěch Filip.

1:33

Je to vláda, která nemá jasné programové cíle, která Česko nikam neposune, uvedl po jednání Sněmovny předseda ODS Petr Fiala.

1:31
1:30

Důvod nepřítomnosti poslance KSČM Zdeňka Ondráčka při hlasování, při němž měli komunisté vládu na základě dohody s ANO podpořit, neznali ani předseda strany Vojtěch Filip, ani předseda poslaneckého klubu komunistů Pavel Kováčik.

1:29

Dnešním hlasováním končí první Česká republika a začíná druhá Česká republika, prohlásil po jednání Sněmovny předseda lidovců Bělobrádek. Doufejme, že nedopadne jako druhá Československá republika, dodal.

1:27
1:26

Republika založená v r. 1993 skončila, nastane svérázná babišovská vůdcovská demokracie, řekl čestný předseda TOP 09 Karel Schwarzenberg. Podle předsedy poslanců TOP 09 Kalouska vzroste vliv Ruska.

1:25

Jednání Sněmovny o důvěře vládě oficiálně skončilo.

1:25

Česká republika nikdy nečekala na vládu s důvěrou tak dlouho jako letos, tedy 264 dnů.

1:24

Samostatná Česká republika má poprvé vládu s důvěrou, kterou podpořili komunisté. V dosavadních hlasováních Sněmovny o důvěře vládě podpořili komunisté v historii samostatné ČR kabinet jen jednou, a to v létě 2013 v případě týmu Jiřího Rusnoka, i přes jejich hlasy ale tehdy důvěru nezískal. Čtyřikrát se poslanci KSČM zdrželi hlasování (vláda Miloše Zemana 1998, Stanislava Grosse 2004, Jana Fischera 2009 a Bohuslava Sobotky 2014), při zbylých sedmi hlasování o důvěře byla strana proti.

1:23

Vláda získala důvěruBylo potvrzeno, že hlasovalo celkem 196 poslanců. Pro důvěru se vyslovilo 105 poslanců, proti 91.

1:21

Demonstranti, kteří před Sněmovnou protestovali proti vládě podpořené komunisty, se již rozcházejí. Protest zakončili zpěvem hymny.

1:18
1:17
1:16
1:15