Zpěvačka Hana Horká během koncertu Asonance v Městské knihovně v Praze v roce...

Zpěvačka Hana Horká během koncertu Asonance v Městské knihovně v Praze v roce 2017 | foto: Zdeněk Lefan

Horká se covidem nakazila schválně. Syn zesnulé zpěvačky spílá antivaxerům

  • 2148
Syn zpěvačky Hany Horké, která zemřela s covidem ve věku 57 let, si vylil zlost na osobnostech, jež jsou známy svým odmítavým postojem k vakcínám proti covidu-19. Jan Rek je nepřímo obvinil ze smrti zpěvačky folkové kapely Asonance. Horká se s odkazem na argumenty jiných nechtěla nechat očkovat.

Zprávu o jejím úmrtí na svých webových stránkách potvrdila sama skupina. „Některým zprávám se nechce uvěřit, ale budeme muset“. Zpěvačka se podle hudebníka Miroslava Hlavičky nakazila covidem úmyslně, aby získala přirozenou imunitu a nemusela jít na očkování.

V minulém týdnu dokonce informovala na sociálních sítích, že nemoc má za sebou. „Ano, jsem prodělanec. A přežila jsem i zbloudilou deltu,“ uvedla umělkyně na Facebooku pouhé dva dny před svou smrtí.

Ze ztráty své matky viní zpěvaččin syn Jan Rek experty, kteří se dlouhodobě vyjadřují proti vakcinaci. „Sebrali jste mi maminku, která si na vašem základě stavěla veškeré svoje argumenty. Pohrdám vámi, jste absolutní odpad a od teď na vás mám brutální pifku,“ uvedl zpěvaččin syn na sociálních sítích.

Do „jednoho pytle“ ale vložil odpůrce i zastánce očkování, či lidi, kteří zdůrazňují, že se k tomu musí každý svobodně rozhodnout sám.

Terčem Rekovy pozornosti se stala například vedoucí laboratoře Tilia Soňa Peková, která vakcíny kritizuje jako rizikové. Syn zpěvačky ale jmenoval také Jaroslava Flegra , který naopak očkování vřele doporučuje prakticky při každém svém výstupu na internetu.

Zemřela Hana Horká, sólová zpěvačka folkové kapely Asonance

Další zmíněnou osobností je stomatolog Roman Šmucler, který vystupuje proti tvrdosti plošných protiepidemických opatření, včetně vakcinace napříč celým obyvatelstvem. 

Sám se očkovat nechal, dokonce mu prý kvůli tomu ochrnula polovina obličeje. A upozornil, že vakcíny nelituje.

Komentář Jana Reka na sociální síti

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video