Titulní stránka časopisu Báječná neděle

Titulní stránka časopisu Báječná neděle | foto: Sanoma Magazines Praha

Finanční krize vyžene z trafik osm časopisů

  • 8
Další vydavatelství v Česku pocítila dopad světové finanční krize. Společnost Sanoma Magazines Praha kvůli ní zastaví sedm svých titulů a propustí až sedmdesát lidí. České zastoupení IDG zase přestane vydávat tištěný PC World. Před pár dny oznámil Ringier, že končí s vydáváním deníku 24 hodin.

Z českého trhu zmizí časopisy S tebou mě baví život, Kreativ, Překvapení v kuchyni, Báječná Neděle, TV Duel, Delicatesy a Living. Všechny patří do portfolia společnosti Sanoma Magazines Praha.

"Končí, protože se firma obává dopadu krize na příjmy z inzerce a tedy na činnost společnosti," řekl ČTK výkonný ředitel vydavatelství József Steff.

Z informací zveřejněných na serveru Pooh.cz vyplývá, že česká pobočka americké společnosti International Data Group bude odborný titul PC World dále nabízet pouze na internetu, tištěný z trafik zmizí.

Vše o bankovní krizi

Po více než třech letech také končí bezplatný deník 24 hodin z produkce vydavatelství Ringier. Vedení firmy uvedlo, že tento krok souvisí se světovou ekonomickou krizí. Poslední číslo vyjde v pátek 19. prosince. - čtěte více o konci 24h


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video