Exprezident Václav Klaus na ustavující sněm hnutí Trikolóra

Exprezident Václav Klaus na ustavující sněm hnutí Trikolóra | foto: Patrik Uhlíř, MAFRA

Módní ideologie sem nemíří z východu, ale ze západu, varoval exprezident

  • 922
Nevratné změny ve složení původních národů Evropy a to, že Česká republika postrádá samostatnou, suverénní a sebevědomou zahraniční politiku, kritizoval na ustavujícím sněmu hnutí Trikolóra exprezident Václav Klaus. „Nenapadlo by mě, že budu svého syna titulovat pane předsedo,“ zavtipkoval bývalý prezident.

Dorazil na sněm, aby demonstroval solidaritu. „O úspěch vašeho politického uskupení mi skutečně jde,“ řekl Klaus starší. Domnívá se, že se na ustavujícím sněmu Trikolóry sešli lidé, kteří se nemohou smířit s chováním českých politických stran a nemají koho volit.

Kritizoval, že dochází k útoku na národní stát, který je podle něj základem demokracie, že se pochody homosexuálů staly součástí našich životů, či to,  že je nám všechno možné i nemožné zakazováno.

„Environmentalismus, multikulturalismus, genderismus a feminismus nejsou českými fenomény. Ty módní ideologie k nám nejsou dováženy z východu, ale ze západu. Trikolóra by se měla pokusit proti nim vystupovat jednoznačně,“ uvedl bývalý prezident.

Česká republika podle něj dlouhodobě postrádá samostatnou, suverénní a sebevědomou zahraniční politiku, která by vycházela z národních zájmů.

„V předchozích desetiletích jsme si nejprve v područí nedemokratického Sovětského svazu, potom v bratrském objetí zdánlivě demokratické Evropské unie zvykli pasivně akceptovat řešení a rozhodnutí, která často byla v konfliktu s naším národním zájmem. I to by mělo skončit,“ prohlásil Klaus.

Klaus vede Trikolóru a chce se utkat s neomarxistickými protivníky

„Prostřednictvím masové migrace podporované evropskými elitami a Schengenem umožněné dochází k nevratným změnám v složení původních národů Evropy,“ kritizoval bývalý prezident.

Národním zájmem je podle něj zachování České republiky jako nezávislého, suverénního, národního státu a zajištění jeho bezpečnosti a územní integrity. „Odmítáme snahu vytvořit za zády evropských národů centralizovaný superstát, novou globální velmoc ovládanou západoevropský elitami,“ prohlásil Klaus starší.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video