Jaroslav Palas v roce 2005 po zvolení šéfem myslivců.

Jaroslav Palas v roce 2005 po zvolení šéfem myslivců. | foto: Dan Materna

Exministr Palas sepsal kuchařku a chce být hejtmanem

  • 16
V rámci předvolební kampaně jsou někteří politici ochotní udělat téměř cokoli, jen když zaujmou. Třeba vám poradí, jak uvařit kňoura nebo jelena na víně. Jako exministr zemědělství a současný šéf myslivců Jaroslav Palas, který kandiduje za ČSSD na hejtmana Moravskoslezského kraje.

Návštěvníci některého z jeho předvolebních mítinků se totiž mohou těšit na to, že kromě letáků a slibů získají i jeho zvěřinovou kuchařku.

Kniha, na které se podílí i publicistka Marie Formáčková, vyjde pod názvem Palasova kuchařka. Přímou souvislost s volbami Palas popírá.

"Ale je fakt, že ji můžu při setkáních s voliči někdy využít a lidem ji věnovat, když o ni budou mít zájem," uvažuje politik.

A proč se rozhodl zrovna pro zvěřinu? "To je snadné, jsem dlouholetý myslivec. A pak si také myslím, že zvěřina je nejzdravější maso. Zvěř není na rozdíl od prasat či krav, které jsou stresovány na jatkách, vůbec ve stresu," míní Palas.

Exministr Milan Šimonovský kdysi v obleku pavoučího muže šplhal po domech a středočeský hejtman Petr Bendl se zase z ničeho nic objevil na srazu vyznavačů silných motocyklů a rovnou si k tomu koupil motorku Harley Davidson.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video