Diskuze

Asistovaná sebevražda v Česku. V návrhu je eutanazie bez účasti lékaře

Pokud bude v Česku legalizována eutanazie, budou o ni moci požádat všichni občané zemí Evropské unie, kteří splní zákonem dané podmínky. Shodla se na tom v úterý pracovní skupina k návrhu zákona o eutanazii.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Rozhodně než být jen vyměšující, uslintaná hrouda masa, tak je eutanázie vysvobození. Doufám, že to klapne. Nechci, aby se jednou moje rodina modlila za ukončení utrpení nejen jejich, ale i moje.

1 0
možnosti

K98a70r92e72l 32D61r56d94a

15. 11. 2019 16:36

Teď běžel v TV dokument o Akci T4, kdy bylo v rámci státní eutanazie zavražděno asi 300 tis. lidí s tělesným či psychickým postižením. Nacisté se snažili u veřejnosti program prosadit, jako chválihodnou činnost. Nakonec pobouření a odpor veřejnosti nacisty donutilo celý program utlumit a provádět ilegálně. (Týkalo se to i klientů z Dobřan u Plzně.)

V tom dokumentu uváděli postoje společnosti. Otřes. "Pokud bych byla někdy takto postižená, budu velmi ráda, když mi moje vláda poskytne humánní odchod ze života."

Společnost měla být propagandou přesvědčena, že lidé v ústavech dík svým nemocem a postižením neskutečně trpí a eutanazie jim přináší nesmírné dobro vyspělé civilizace.

Celý program organizovalo a provádělo německé zdravotnictví. Pacienty posuzovala komise, která rozhodovala o usmrcení. Lékaři sbírali údaje o příslušných pacientech a zařazovali je do programu.

Humánní usmrcování se muselo vyvinout. U dospělých smrtící injekce často selhávaly. Jako spolehlivější se ukázaly plynové komory. U dětí se používala "vysoce humánní metoda". Dětem byly podávány vysoké dávky léků asi týden, které je uváděly do bezvědomí. Zpravidla se u nich vyvinul zápal plic, který provázela sekrece hnisu z nosu, problémy s dýcháním, teplota. Aneb, zcela "humánní dětská smrt".

Celý program pak posloužil pro rozjezd vyhlazovacích koncentračních táborů, kam se školený personál přesunul.

Tak, zkušenosti by tu byly... což o to. ;-)

0 0
možnosti

P18e29t18r 87F67u52k74a

16. 11. 2019 22:09

Základní fakt, který vám zde uniká, je to, že zde bude eutanázie pouze na explicitní souhlas pacienta.

Nebude tu žádná komise, která by někoho poslala na smrt. Potvrzení lékaře bude od toho, aby zajistil, že toto přání lékaři splní jen pokud je pacient nevyléčitelně nemocný a duševně zdráv.

Tedy ano, tento n8vrh je o svobodě nemocného rozhodnout o svém osudu.

1 0
možnosti

Tady někdo objevuje Ameriku a přitom vůbec netuší kolik pacientů pod morfiem i dnes nakonec dostane trochu silnější dávku a v klidu usne. Ti co nesouhlasí nakonec budou škemrat až budou ležet nemohoucí oni nebo někdo jim blízký v bolestech a přát si aby to už konečně skončilo.

3 0
možnosti

K63a23r26e29l 61D88r47d51a

15. 11. 2019 6:22

Fandové středověkého bezbožného tmářství a příznivci zla a Satana tady mají slezinu a hodlají řešit zavraždění druhých. Tady koukám, co by k tomu měli křesťané, protože o tom tady také nikdo nemá ponětí. (Dále citace.):

Z křesťanského hlediska sebevražda jako taková je vnímána pochopitelně negativně. Člověk si život nedal, nemá tedy právo si ho ani vzít. Život máme od Boha jako úkol, a tento úkol nemáme právo z vlastní vůle ukončit.

Tento úkol může znamenat také to, že v některém období svého života budu povolán trpět.

Klasická definice hříchu zní, že jde o vědomé a dobrovolné přestoupení Božího zákona. Je však otázka, do jaké míry sebevrah v době, kdy si sahá na život, jedná vědomě či dobrovolně. V jakém vnitřním rozpoložení musí být člověk, který si vezme život? Nakolik jedná svobodně? Nejedná pod vlivem nemoci nebo Zlého?... Často páchají sebevraždy právě lidé duševně nemocní. U nich se dá předpokládat, že rozlišovací schopnost byla např. díky depresi, vyčerpanosti z nemoci, bludům, halucinacím snížena nebo dokonce nebyla vůbec. Proto by se spíše hodilo označení "sebezabití".

Ten, kdo spáchal sebevraždu, půjde v konečném důsledku do pekla, a to proto, že odmítl spasení skrze Krista, a ne proto, že spáchal sebevraždu. Bible mluví o čtyřech konkrétních lidech, kteří spáchali sebevraždu: Saul (1. Samuelova 31:4), Achitofel (2. Samuelova 17:23), Zimrí (1. Královská 16:18), a Jidáš (Matouš 27:5). Každý z nich byl bezbožným, špatným a hříšným člověkem. Bible se staví k sebevraždě stejně jako k vraždě. Je to vražda – sebe. Bůh je ten, který rozhoduje, kdy a jak člověk zemře. Vzít tuto pravomoc do svých rukou je podle Bible rouhání se proti Bohu. Podle Bible sebevražda je vražda, a ta je vždy hříchem.

1 1
možnosti

toz tedy klidne trpte, kdyz vas to bavi, ale nekecejte me do toho, jestli mam trpet taky ... protoze ja na nejake vase praveke pohadkove knizky nehraju.

5 0
možnosti

J52o34s90e11f 49H97á81j61e79k

15. 11. 2019 1:51

Proč eutanazie, když existuje řada využívaných způsobů jak odejít z nesnesitelného života. Odpůrci eutanazie a věřící by měli zakročit především proti výškovým stavbám, vlakům, automobilům a dalším výdobytkům civilizace.

2 0
možnosti

Třeba proto, aby ty alternativní způsoby využívané nebyly. Kromě toho člověk v posledním stadiu nemoci nemá sílu vylézt z postele a skočit z okna nebo pod vlak. Já ty odpůrce nechápu- copak by jim euthanasii někdo nutil? Pro tu se člověk musí přece rozhodnout sám.

1 0
možnosti

Eutanazie je skvělá pro lidi kteří se umí sami svobodně rozhodnout odejít když chtějí.

Proč do toho tahat spousty lékařů kterým do toho nic není. Co je jim do mého rozhodnutí? Jejich život to není,

4 0
možnosti

No konečně. A nakonec, proč by jako neměl se smrtí být byznys ? Pohřební služby, to není byznys se smrtí ? A je na tom něco špatného ? Kde je byznys, tam to většinou funguje.

4 0
možnosti

I když možnost zneužití eutanazie je značná, mně na ní daleko víc vadí její psychologické důsledky, které jsem viděl při posledních letech života mé matky. Každou zmínku o eutanazii chápala jako vyjádření společnosti, že staří a nemocní lidé jsou zbyteční a škodliví a měli by sami požádat o likvidaci. Staří a nemocní lidé jsou na jakékoliv takové náznaky velice citliví a nepřesvědčíte je, že eutanazie takto míněna není. Obávám se, že uzákonění eutanazie ztrpčí zbytek života statisícům starých a nemocných lidí, kteří sice o eutanazii nikdy nepožádají, ale už jenom její samotné uzákonění bude pro ně potvrzením jejich bolestného pocitu, že jsou již na světě zbyteční a jsou ostatním pouze na obtíž.

1 1
možnosti

Nemyslím si to. Moje maminka v posledních měsících života měla neustálé bolesti, ani injekce, ani prášky jí nepomáhaly, a denně litovala, proč už to nemůže skončit. Taky se toho bojím pro sebe. Ne euthanazie, ale té bezmoci, kdy člověk musí dotrpět až do konce, i když už to není život!

1 0
možnosti

J15i93r13k13a 50N65o42s37e21k

14. 11. 2019 17:41

Až mně někdo přesvědčí,ŽE EUTANAZIE NEBUDE ZNEUŽÍVÁNA,""majetek"",BUDU S NÍ SOUHLASIT.

0 1
možnosti

To je hezká demagogie si dávat nesplnitelnou podmínku, u ničeho se nedá prokázat, že to někdo nezneužije.

Zákony tady máme, nabádání k sebevraždě je trestné, někoho usmrtit mimo pravidla pro asistovanou sebevraždu bude stále vražda.

Je pravda, že pro ty co se bojí svých potomků by měli do zákona dát, že kdo si sepíše u notáře prohlášení že tohle u sebe nepřipouští, pro toho nebude možno eunthanásii použít i kdyby o to sám žádal. :-)

3 1
možnosti

Proc pri utrpeni cekat az nas zavrazdi priroda?

4 0
možnosti
  • Nejčtenější

V Baltimoru obří loď zbořila dálniční most. Selhal motor, kolos byl neovladatelný

26. března 2024  8:17,  aktualizováno  27.3 1:10

Aktualizujeme V Baltimoru na východním pobřeží Spojených států se v pondělí zřítil čtyřproudový silniční most, do...

Střelba, výbuchy a požár. Ozbrojenci zabili na okraji Moskvy přes 62 lidí

22. března 2024  18:41,  aktualizováno  23.3

Přímý přenos Nejméně 62 mrtvých, včetně dětí, a 146 zraněných si vyžádal ozbrojený útok v koncertním centru na...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

V Agrofertu kontrolují kalhotky, zda tam zaměstnankyně nemají řízek, řekl Babiš

20. března 2024  17:05

Předseda hnutí ANO Andrej Babiš na tiskové konferenci popřel, že by v holdingu Agrofert byli...

K útoku u Moskvy se hlásí Islámský stát, teroristé prchli v bílém renaultu

22. března 2024  22:04,  aktualizováno  23.3 7:01

K zodpovědnosti za útok v Krasnogorsku u Moskvy se na ruské sociální síti Telegram přihlásila...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

„Ukrajinci to nebyli.“ Islámský stát ukázal video z masakru u Moskvy

24. března 2024  14:47,  aktualizováno  17:17

Islámský stát (IS) prostřednictvím zpravodajské agentury Al-Amaq zveřejnil video z pátečního útoku...

Průšvih na Bulovce. Provedli potrat ženě při kontrole, spletli si ji s jinou

28. března 2024  14:12,  aktualizováno  14:40

V pražské Fakultní nemocnici na Bulovce v pondělí došlo k fatálnímu incidentu. Personál provedl...

Na Česko nebo Pobaltí nezaútočíme, řekl Putin. Zaměří se na F-16 na Ukrajině

28. března 2024  7:38,  aktualizováno 

Diktátor Vladimir Putin řekl na setkání s vojenskými piloty ve Tveru, že Rusko nemá zájem o...

Kráska a zvíře, radoval se Blažek ze schůzky s Miss World. Pyszková bude pomáhat obětem

28. března 2024  13:11,  aktualizováno  13:58

Nová Miss World Krystyna Pyszková se chce v Česku zapojit do osvětové kampaně pro oběti trestné...

Kamion s pěti sty selaty se na Znojemsku převrátil na bok, sto jich uhynulo

28. března 2024  12:11,  aktualizováno  13:42

Kamion s nákladem pěti stovek selat se dnes dopoledne převrátil na bok v Hostěradicích na...