Poslankyně Milada Emmerová couvla, dohodla se s ČSSD, že k zemanovcům na jejich krajskou kandidátku nepřestoupí.

Poslankyně Milada Emmerová couvla, dohodla se s ČSSD, že k zemanovcům na jejich krajskou kandidátku nepřestoupí.

Poslankyně Emmerová za Zemanem neuteče, dala přednost ČSSD

  • 66
Jako hodně váhavý střelec se ukázala poslankyně ČSSD Milada Emmerová. Nejprve vzbudila velkou pozornost tím, když oznámila "přestup" na kandidátku konkurenční Strany práv občanů Zemanovci, za něž chtěla kandidovat v podzimních krajských volbách. Nakonec se ale v úterý dohodla s předsedou ČSSD Bohuslavem Sobotkou, že k Zemanovi neuteče.

"Poslankyně zůstává v ČSSD, dohodli jsme se na další spolupráci v klubu, bude respektovat usnesení stranického grémia," řekl iDNES.cz po jednání s Emmerovou předseda sociálních demokratů.

Grémium ČSSD se krátce před tím shodlo, že strana neumožní poslankyni a bývalé ministryni zdravotnictví Miladě Emmerové, aby kandidovala v podzimních volbách za Stranu práv občanů Zemanovci a zároveň zůstala členkou poslaneckého klubu ČSSD.

Právě takovou představu Emmerová, kterou zlákali zemanovci, minulý týden nastínila (více zde). "Nesouhlasíme s tím, aby byla na kandidátce jiné strany," řekl Sobotka

První místopředseda strany Michal Hašek zmínil možnost, že by Emmerovou mohla sociální demokracie nasadit v podzimních senátních volbách. "O jakékoli případné nominaci za ČSSD rozhodne krajská organizace," uvedl předseda sociálních demokratů.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video