Diskuze

Doprava 2018: Řidičák na všech úřadech i desítky kilometrů dálnic zdarma

Ministerstvo dopravy představilo pro příští volební období odvážné plány a slibuje například rozšíření dálniční sítě o dvě stovky kilometrů. V roce 2018 ale zatím na českých silnicích k tak významným změnám nedojde. Drobnějších úprav a opatření však řidiče čeká dost a iDNES.cz z nich vybral ty nejdůležitější.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MB

Proc neni zdarma cela hotova cast prazskeho okruhu?

A kdyz uz se meni vydavani ridicaku, proc se neprenese rovnou na urady(v Praze Mestske casti), kde se vydavaji pasy a obcanky, aby to bylo vsechno na jednom miste?

0 0
možnosti
SK

Cože? Ony se řidičáky ještě nevydávají na kterémkoliv úřadě? Po čtyřech letech působení ministra Semtamťoka? Tak to mu teda už běžím věřit, že ve vládě bez důvěry se mu to konečně podaří.

Mimochodem, proč se u jiného okénka vydávají občanky, u jiného okénka pasy a u jiného řidičáky, když na všechno je potřeba stejná technologie, stejná fotka atd.? To za těmi přepážkami sedí úředníci, kteří nemají kvalifikaci na víc než na jeden druh dokladu? Je to jak u b. na dvorečku ,když člověk potřebuje tři doklady a musí všechno oběhat natřikrát.

1 0
možnosti
JK

J68o27s28e18f 24K44r77b49e27c

30. 12. 2017 10:45

Tak já třeba naprosto nechápu, proč na úřad musím osobně. Mám-li např. datovou schránku, která mě jednoznačně identifikuje, proč nemůžu zažádat jejím prostřednictvím. Argument, že musím odevzdat ten starý prošlý, neberu. Nemá žádné opodstatnění. A když už tam musím, proč nemůžu zaplatit kartou přímo u okénka, kde mi průkaz zhotovují?!

0 0
možnosti
PB

P85e82t90r 68B36á36č60a

29. 12. 2017 12:41

Dalnice by meli bud pro vsechny placeny nebo pro vsechny zdarma.

A ne kvuli par socialum co nemaji 125kc za mesic furt delat nejaky vyhody aby na to ostatni doplaceli.

2 0
možnosti
Foto

Naštěstí máme jedno auto s lichou a jedno se sudou SPZ.

0 0
možnosti

Nebylo by šikovnější jedno se značkou končící na písmeno? :-P

0 0
možnosti
JL

Kdyby v Praze nevládli zelení ekoteroristé a různí odlkšněči, mohl být už dávno hotov obchvat Ptahy a auta by přes Prahu vůbec nemusela. A kilometry dálnic zdarma? Všichni platí daně, za které se dálnice staví, podnikatele navíc platí silniční daň, tedy by měly být zdarma všechny. A ty slavné emise? Kdyby ekoteroristé v EU nevymýšleli nesmyslné normy pro emise, pak by automobilky ani STK nepodváděly. Navíc stačí například do hubice před měřením zastrčit kus molitanu a je vymalováno, tam žádná kamera nevidí. Kupodivu jsou i země, kde není STK povinná a přesto tam po silnicích vraky nejezdí. Dopravní policie tam dělá co má. Dohlíží na dodržování předpisů a vyhazuje ze silnic autě nesplňující podmínky pro provoz. U nás máme STK povinnou a přesto každou chvíli v TV ukazují, jak PČR odhaluje mraky aut, které na silnicích nemají co pohledávat.

3 0
možnosti
MK

M71i76l42a44n 43K61r84á89l

30. 12. 2017 7:21

která země nemá povinnou stk? díky za info

0 0
možnosti
AS

Na silnicích vidím spousty zbytečných značek a také chybně umístěných, za poslední 4 roky jich přibylo :-(. Třeba omezující značky před křižovatkou a za 200 metrů značka ukončující omezení, soudruzi by měli znát základy vyhlášky :-(, křižovatka ruší platnost těchto značek

7 0
možnosti
SK

To si vyřiďte ve vašem městě, že tam na silničním správním úřadě sedí nějaký negramot.

0 0
možnosti
PH

P75e92t32r 11H80o35r31á31k

29. 12. 2017 10:11

To sice ano. Ale to je asi tak největší ořech.

0 0
možnosti
RZ

A co bude s tím vydáváním řidičáků až po řádném psychologickém vyšetření o způsobilosti k řízení motorových vozidel?

Vím, že je to nepopulární, ale je to potřeba. Auto je zbraň a neměl by si jej pořídit kde kdo. Zejména ti, co se dopravují z hospody do hospody. Ale ani ti, co nejsou ochotni dodržovat legislativu.

1 0
možnosti
SK

To by mělo řešit ministerstvo zdravotnictví v rámci vyhlášky č. 277/2004 Sb.,

o stanovení zdravotní způsobilosti k řízení motorových vozidel.

0 0
možnosti
AS

Když jedu na Slovensko, koupím si dálniční známku o půlnoci z domova, nemusím ji lepit, platnost si zvolím sám, přijde mně potvrzovací SMS a mám hotovo. Naši známku musím koupit v prodejně nebo na poště, nalepit a skončení platnosti odlepit. Ale živím prací kolem známek hodně lidí......takže nás Slováci předbíhají a my máme i v zimě rozkopanou D1 :-(

14 1
možnosti
ŠD

Maďaři mají to samé.

0 0
možnosti