Do metropole přijede příští sobotu několik luxusních vozů s VIP řidiči. Ilustrační foto.

Do metropole přijede příští sobotu několik luxusních vozů s VIP řidiči. Ilustrační foto. | foto: Ladislav Němec, MF DNES

Do Prahy směřuje další rallye boháčů

  • 29
Praha se příští týden znovu stane jednou z etapových zastávek rallye pro bohaté milovníky výjimečných aut - Cannonball 8000. Její pátý ročník zavede v sobotu 15. září účastníky na Hradčanské náměstí a do klubu Duplex na Václavském náměstí. Pořadatelé akce zdůrazňují, že jim nejde o rychlost.

Cannonball startuje v pátek 14. září v Londýně. První etapa končí v Bruselu, druhá v Praze. Závod má cíl v neděli v Záhřebu.

Pořadatelé zdůrazňují, že na rozdíl od jiných podobných podniků zde nejde o rychlost a dokonce ani za umístění neudělují žádnou cenu.

Jedou o oblibu
Letošních 120 posádek Cannonball rallye tedy nebojuje o první místo, ale například o titul Krále Cannonbalu, kterou dostane nejpopulárnější účastník, nebo titul Žíznivce, kterou dostane posádka, která předloží účty za nejvíce benzínu spotřebovaného během akce. Ve hře je i cena za odhodlání. Připadne posádce, která během trasy překoná nejvíce problémů.

Rallye Cannonball 8000 je duchovním dítětem Conrada Walla, který po letech působení v marketingu, reklamě a designu dal průchod své vášni pro auta. Jeho podnik se má hlavně stát značkou symbolizující extravagantní, luxusní a dobrodružný životní styl.

První závod se jel v roce 2003 z Londýna do Monaka se 46 posádkami. Od roku 2005 se už účastní 120 automobilů, což je maximum, které Wall nechce překročit.

Loni byla rallye poprvé v Praze. Mezi účastníky byl například Christopher Brosnan, nevlastní syn herce Pierce Brosnana, který v několika filmech hrál agenta Jamese Bonda.

Nejznámější z divokých rallye je patrně Gumball 3000, která rovněž jela před několika lety přes Prahu a která se letos dostala do vážné krize po smrtelné nehodě, kterou zavinili dva její účastníci. - více zde

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Nejlepší videa na Revue