V Praze se poprvé setkaly dva Airbusy A380. Jeden tu uvázl kvůli blesku

  • 40
Poprvé v historii se na pražském Letišti Václava Havla sešly zároveň dva obří stroje Airbus A380 společnosti Emirates. Když do prvního v sobotu odpoledne udeřil blesk, musel pro pasažéry z Londýna přiletět náhradní spoj, rovněž A380.

„Původní stroj musel kvůli zásahu bleskem zůstat na zemi k opravě, společnost proto poslala náhradní letoun. Ten přiletěl prázdný z Londýna,“ informuje server Planes.cz.

V souvislosti s úderem blesku nenastaly zřejmě vážné komplikace, neboť společnost Emirates pražskému letišti nenahlásila mimořádnou událost a nezasahovali ani hasiči.

„Přiletěla standardní linka ve standardní čas a nebyla vyžádána žádná asistence našich hasičů nebo vyžádána nějaká mimořádná událost. Víme ale, že místo spojem, který měl odletět v 15:55, pasažéři odlétali až později večer před desátou hodinou náhradním strojem,“ uvedla pro iDNES.cz mluvčí letiště Marika Janoušková.

Informaci, že za potíže letadla může úder blesku, však uváděli i pasažéři daného letu na Twitteru.

29.dubna 2017 v 16:41, příspěvek archivován: 30.dubna 2017 v 10:07

@emirates we are stuck in PRG! How unfortunate when lightning strikes!

Airbus A380 je dvoupatrový širokotrupý letoun vyráběný evropskou společností Airbus S.A.S. Je největším dopravním letadlem světa. Po světě zatím létá asi dvě stě dvoupatrových airbusů, největší část z nich má ve flotile dubajský dopravce Emirates.

Podívejte se dovnitř Airbusu A380:

2. května 2016


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video