Diskuze

Vyšší příjem může škodit. Kalkulačka dlužníkům řekne, jakou práci vzít

Zadluženým lidem v hmotné nouzi se často nevyplácí, když si prací zvýší příjem. Kvůli exekucím jim totiž nakonec může zůstat méně peněz, než kdyby byli jen na sociálních dávkách. Najít optimální řešení jim má pomoci nová kalkulačka výhodnosti práce.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LM

Kdo to tenkrat stekal, ze je treba exekucni zakon, ktery ochrani nebohe lidi a potresta ty zle exekutory a vymahace? A kdo tomu tenkrat pritakaval?

1 0
možnosti
MK

Cely system exekuci nemotivuje dluznika splacet ale zahrabava ho do vetsich dluhu....

1 0
možnosti
VP

Máme vlekou analýzu, která se zaměřuje na systémové chyb v nastavení.

Já vím, není to k tématu, ale když nebudou autoři své výplody po sobě číst, tak se za chvíli nedomluvíme.Rv

2 0
možnosti
JM

Pani advokati , soudci, exekutori....vsechno stejna sebranka kamaradu z pravnickych fakult co budou dojit stat a vsechny okolo... Zakony se ohnou vzdy jak se jim hodi anebo podle toho kolik to hodi.... Naposledy se spolecnost s touhle klikou vyporadala s davkou kreativnosti v dobe Francouzske revoluce...

0 2
možnosti
PK

P47a30v60e38l 19K80u22n22c

28. 11. 2018 16:38

"Pro lidi v exekucích a bez práce neplatí pravidlo, že si polepší, když si vydělají více peněz."

Mně to hlava nebere, i když zdůvodnění chápu. Co asi na to apoštol trhu V.Klaus senior?

0 0
možnosti
JB

Odmítat práci nebo přiměřenou mzdu je prakticky důvod aby soud neschválil oddluzeni. Prakticky jde o protiprávní jednání.

4 0
možnosti
KH

K18a80r51e56l 22H73r81u58b16ý

28. 11. 2018 14:24

Ono se nějak zapomíná, že exekuce se nevyhlašuje ihned poté, co se dlužník ocitne jeden den po splatnosti.

1 0
možnosti
MK

Mate pravdu. Jsou pripady kdy zapomenete zaplatit pokutu a po 5-ti letech spadnete do exekuce.

Nezaplatite splatku, dostane to inkasni agentura ktera dluz navysi a nez splatite prvni exekuci mate druhou....

0 0
možnosti
PN

Myslím si, že by systém by se měl nastavit na malé splátky delší dobu. S pobídkou, že platíš-li větší splátku, zaplatíš menší penále. Ale stále bude lepší odvádět měsíčně exekutorovi třeba 2000 i když 10 let, než když ti exektuor bere z 11k 8k ačkoliv teoreticky jen třeba na "tři roky". A zároveň povinný registr dlužníků, který zamezí v kumulaci půjček. K čemu to povede? Věřitelé si budou více vybírat komu půjčují a bude na nich motivovat dlužníky splácet rychleji. Dlužník bude vědět, že když bude pracovat, bude se mít líp, protože nominálně bude platit stejně

0 0
možnosti
Foto

Ono s oddlužením a insolvencí je to podobné. Může mít jakýkoliv plat, ale nikdy mu nezůstane čistého víc než 9tis, z čehož si musí platit vše, včetně třeba dojíždění do zaměstnání. Pracovat musí, jinak by nesplatlil alespoň 30% dluhu, ale absolutně nic jen nemotivuje k tomu, aby si našel lépe placenou práci. Má práci za 15tis a tím splati 30% a práci za 30tis odmítne, protože by mu stejně zbývalo jen 9tis. A možná i méně, pokud by musel třeba dojíždět. Tak proč by se snažil. Pokud by měl možnost, že by mu zbývalo třeba 15tis.pak by tu lepší práci mohl vzít a i věřitel by dostal víc než jen 30%.

4 2
možnosti
KH

K32a91r53e21l 32H35r42u73b96ý

28. 11. 2018 13:37

Myslím, že ve fungujícím státu by popisovaný jev - začnu pracovat a sníží se mi tím příjem - neměl existovat. Ovšem zároveň by všichni, na které se vyhlásí exekuce, měli mít povinnost přijmout jakoukoli práci a veškerý příjem nad životní minimum posílat na umoření dluhu.

Ani jedna z podmínek v České republice není splněna... Ale budeme organisovat pochody za práva sexuálních menšin, řešit kvazinásilí na ženách a nevímcoještě.

1 3
možnosti
Foto

Nad životní minimum?? Aby dlužník mohl pracovat a splácet, musí mít kde hlavu složit a nesmí se potácet hlady.

4 0
možnosti